Region

Objavljen kompletan program ovogodišnje Gospojine u Novom Bečeju

velikogospojinski dani

Novi Bečej, prelepa varoš na reci Tisi, i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju “Velikogospojinski dani” od 23. do 27. avgusta. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu, “Gospojina” nosi epitet porodične manifestacije i to sa razlogom. Veliki broj posetilaca sada već tradicionalno dolazi ovde da uživa u bogatom dnevnom i noćnom programu namenjenom svim generacijama.

 

Čuveni banatski kulinarski specijaliteti, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, atraktivan program uz najbolje tamburice Banata, Bačke i Srema do Revije najlepših paradnih konja – sve to uz još mnoga iznenađenja očekuje vas na “Velikogospojinskim danima” u Novom Bečeju.

 

Od nekada skromne proslave slave, iz godine u godinu, Novi Bečej je bogatio ovu manifestaciju raznovrsnim sadržajima i interesantnim temama. Tako je već sada tradicionalno u program uvršten “Gospojinski poljo-fest” kao najveća podmanifestacija “Velikogospojinskih dana”. Na platou kraj Tise poljoprivredni proizvođači izlažu i prezentuju svoje proizvode, animiraju posetioce puštanjem u rad poljoprivrednih i priključnih mašina, organizuju takmičenja u veštini vožnje traktora, predstavljaju najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Poseban akcenat je na animiranju mladih ljudi da ostanu na selu, kao i upoznavanje mladih sa novim trendovima u poljoprivredi. Na ovoj izuzetnoj izložbi poljoprivrede posebno se predstavljaju i stočari sa najreprezentativnijim grlima iz svojih štala a za dečicu je veoma interesantna izložba ukrasnih životinja.

 

Sve to uz “Gospojinski kotlić” (takmičenje u kuvanju riblje čorbe) i vrsne kuvare, poznavaoce ribljih specijaliteta koji će tom prilikom ukrstiti varjače.

 

Za ljubitelje dobrog zanatskog piva, “asfaltirana” je posebna ulica – Ulicu zanatskog piva sa najboljim ukusima velikih majstora pivara.

 

U samom centru grada, Etno bazar sa svim svojim šarenilom privlači posetioce svih generacija. To je posebna izložbeno – prodajna podmanifestacija rukotvorina, proizvoda starih zanatlija, ručno pravljenih slatkiša, štrudli i ostalih poslastica koje su tipične za Vojvodinu. Veliki broj izlagača iz Vojvodine i šireg regiona za tri dana trajanja “Gospojine” predstavlja svoje autentične proizvode kroz izuzetan spoj različitih kultura i običaja.

 

Najvernija i najslađa publika na “Velikogospojinskim danima” su ipak deca. Njih takođe očekuje pregršt interesantnih događanja – predstave, maštaonice, edukativne radionice, animacije kao i promocija zdravog života. Sve to na jednoj adresi – “Dečija ulica” i “Avlija zabavlija”.

 

Ovaj veliki novobečejski spektakl dopunjuje i dolazak Rečne flotile Vojske Srbije kao i koncerti poznatih izvođača iz zemlje i inostranstva. Koncertni plato kraj reke, aktuelni muzički izvođači i pozitivna energija publike ovih avgustovskih večeri garantuju fantastičan i nezaboravan provod.

 

Ove godine će publika uživati u koncertima Nine Badrić, Sergeja Ćetkovića, Halida Bešlića, Amadeus benda, grupe “Apsolutno romantično”, a Novobečejcima će se predstaviti i popularni mađarski rok bend “Piramis”.

 

Halid Bešlić je tim povodom izjavio da će svi posetioci njegovog koncerta imati priliku da prvi put čuju pesmu “Taman taman”, koja će se naći na njegovom novom albumu.

 

– Velika Gospojina ima dugu tradiciju a mi je ove godine samo nastavljamo. Iz tog razloga sam odlučio da publici pružim priliku da premijerno čuje moju novu pesmu “Taman taman”, koja će promovisati moj novi album – izjavio je Halid Bešlić.

 

Ako tome dodamo i sve blagodeti koje reka Tisa pruža meštanima i posetiocima, kao što su kupanje, romantična vožnja čamcima, vožnja brodićima, plandovanje na splavovima uz gastronomske specijalitete na čardama kraj reke, možemo reći da je užitak potpun.

 

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

 

23. avgust

– 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

– 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

 

24. avgust

– 10:00-02:00 Ulica zanatskog piva (centar)

– 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

– 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

– 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

– 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

– 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

– 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

– 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

– 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018.

– 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

– 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

 

25. avgust

– 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

– 10:00-02:00 Ulica zanatskog piva (centar)

– 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

– 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

– 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

– 20:00 KONCERT: Mađarski bend “Piramis”

– 21:30 KONCERT: Nina Badrić

– 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

 

26. avgust

– 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

– 10:00-02:00 Ulica zanatskog piva (centar)

– 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

– 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

– 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

– 17:00 PerSu Avlija zabavlija

– 20:00 KONCERT: Amadeus bend

– 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

– 00:00 Vatromet

 

27. avgust

– 17:00 Litija

 

Podeli članak
sinovoz
FAM