Region Vesti Zrenjanin

Objavljen izveštaj: Šta je pokazala analiza kvaliteta vazduha u Žitištu

prodaja robe iz vozila na području opštine žitište

Opština Žitište je objavila izveštaj o kvalitetu vazduha u ovom srednjobanatskom mestu, koji je izradio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.

 

Monitoring kvaliteta ambijentalnog vazduha je obavljan u cilju određivanja stepena zagađenosti vazduha u urbanoj sredini. Za merno mesto je odabran nezaklonjen objekat, postavljen na čistini, bez visokog rastinja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Putokaz ka Carskoj bari: Nove table na državnom putu Zrenjanin – Beograd

 

Kako je navedeno u izveštaju, merenje je obavljeno tokom juna, na mernom mestu u ulici Cara Dušana 15 u Žitištu. Praćene su koncentracije sumpor dioksida, čađi, azot dioksida, frakcije PM-10 suspendovanih čestica i teških metala u njima. Namenska merenja čađi obavljana su u zonama u okviru kojih su smešteni različiti izvori emisije zagađujućih materija koje mogu uticati štetno na zdravlje ljudi.

 

U izveštaju je zaključeno da tokom juna nisu prekoračene propisane vrednosti ni u jednoj od ovih kategorija.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Izveštaj je dostavljen Odeljenju za privredu, urbanizam, putnu privredu stambene i komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Žitištu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz