Region

Obezbeđeno blizu pola milijarde za Hidrosistem Dunav – Tisa – Dunav

hidrosistem dunav tisa dunav
Foto: JVP "Vode Vojvodine"

Ove godine planirano je da se u Hidrosistem Dunav – Tisa – Dunav uloži oko 478 miliona dinara, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“. Ova sredstva biće utrošena za funkcionisanje i održavanje tog kanala.

 

Samo u održavanje kanala Hidrosistema DTD planirani su radovi u vrednosti od oko 306 miliona dinara. Najveći deo ovih sredstava, oko 96 miliona dinara, opredeljen je za izmuljenje kanala plovnom mehanizacijom. Ostatak sume za održavanje biće usmeren na radove na košenju podvodnog rastinja, uklanjanje vegetacije na obalama, sečenje šiblja i popravku inspekcionih staza. Deo novca biće utrošen i na radove na samim objektima koji se nalaze na Hidrosistemu DTD.

 

Za funkcionalne poslove, koji obuhvataju pripremne i poslove nadzora, izdvojeno je 143 miliona dinara. Za usluge snimanja, ispitivanja i izrade projektne dokumentacije za Hidrosistem Dunav – Tisa – Dunav obezbeđeno je 29 miliona dinara.

 

Svi ovi radovi izvode se u cilju poboljšanja funkcionalnosti kanalske mreže i kako bi se korisnicima omogućilo nesmetano korišćenje vode. Cilj je i da se poboljšaju uslovi kako za odvodnjavanje u vreme povećanih padavina, tako i za navodnjavanje u sušnom periodu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM