Foto dana Region

OBELEŽENA SEOSKA SLAVA U ELEMIRU (FOTO)

ELEMIR – Nizom sportskih i zabavnih manifestacija u Elemiru je proteklog vikenda obeležena seoska slava. U okviru sportskih događaja, u elemirskom Sportskom centru održan je turnir mlađih kategorija u fudbalu, na kojem je prvo mesto izborila ekipa zrenjaninske Akademije “Bambi”, dok je drugoplasirani bio tim “Elemir 2”, a na treće mesto plasirala se ekipa “Elemir 1”.

 

seoska slava

 

Odigrana je i utakmica između Ženskog rukometnog kluba “Proleter” i ŽRK “Naftagas” iz Elemira, kao i meč između RK “Zrenjanin” i RK “Naftagas”. Snage su odmerile i ekipe Košarkaškog kluba “Rusanda” i elemirskog “Naftagasa”.

 

U osnovnoj školi bila je prezentacija veštine tekvondoa, za šta se pobrinuo Slaviša Perić, a održan je i tradicionalni 25. Velikogospojinski kup u bodi bildingu. Šahovski klub “Naftagas” organizovao je 24. “Memorijal Dragomir Latković”, u okviru kojeg je održan i brzopotezni turnir. Na strelištu “Babatovo” održana je streljačka utakmica “Memorijal Vite Fazana”, kao i tradicionalna “Šicara”.

 

seoska slava

 

Posebno atraktivno bilo je nadmetanje ekipa u kuvanju zečjeg paprikaša, koje je organizovano u centru sela, a na kojem su pored Elemiraca učestvovale i ekipe iz Taraša, Kumana i Zrenjanina.

 

– Pravila ovog takmičenja su jednostavna, ali se strogo mora poštovati zahtev da osim zečijeg nijedna druga vrsta mesa ne sme da se koristi za spremanje paprikaša. Ovo je šesto po redu nadmetanje, takmičarsko je, ali je druženje na prvom mestu – kaže organizator takmičenja Slobodan Popov Tapavički.

 

seoska slava

 

Pobednik nadmetanja u konkurenciji 25 ekipa bio je tim Borisa Lukića iz Elemira, inače profesionalnog kuvara koji radi u restoranu “Kovač”. Drugoplasirana je bila ekipa Milanka Brdara, a treće mesto zauzeo je Ivica Lakatuš.

Podeli članak
sinovoz
FAM