Region Vesti Zrenjanin

Obaveštenje za poreske obveznike: Rok za plaćanje ističe 14. avgusta

porez
Foto: Pixabay

Opština Nova Crnja obaveštava poreske obveznike iz reda fizičkih lica da akontacija za plaćanje lokalnih javnih prihoda, kao što su porez na imovinu i samodoprinos iz prihoda od poljoprivrede i šumarstva, dospeva 14. avgusta.

 

“U toku je distribucija poreskih rešenja za porez na imovinu za 2020. godinu i uplatnica sa stanjem na dan 14. avgust. Uplatnice će biti dostavljene i poreskim obveznicima koji imaju neizmirene dospele obaveze po osnovu posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine. Novih obaveza po ovom osnovu za sada više neće biti”, kažu u novocrnjanskoj opštini.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ozbiljna pretnja ribljem fondu: Pojedinci ne biraju sredstva u krivolovu

 

Poreski obveznici koji imaju neizmirenih obaveza po osnovu poreza na imovinu, posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i samodoprinosa iz prihoda od poljoprivrede i šumarstva mogu da, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, podnesu zahtev za odlaganje plaćanja dugovnog poreza na rate – reprogram. Oni mogu ostvariti pravo da im se otpiše 50 odsto kamate na taj dug.

 

U periodu plaćanja dugovnog poreza na rate poreski obveznik je dužan da redovno izmiruje tekuće obaveze dospele za plaćanje i rate reprograma utvrđene rešenjem Odeljenja za finansije i budžet Opštine Nova Crnja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM