Region

Novobečejci svoj centar uredili

NOVI BEČEJ – Najuži deo centra u Novom Bečeju, odnosno ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković, dobile su novi izgled, nakon radova kojima su kompletno rekonstruisani i uređeni trotoari, platoi i zelene površine.

 Uređenje centra Novog Bečeja
Uređenje centra Novog Bečeja

Zamenik predsednika te opštine Matija Kovač objasnio je da je polovina sredstava obezbeđena iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je republičko Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat.

-Projekat koji smo započeli početkom godine, realizovan je a Novi Bečej je zahvaljujući obezbeđenim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u centralnim ulicama Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković. To su površine koje najviše koriste sugrađani, stanovnici opštine, kao i gosti i turisti, a lokalna samouprava zadovoljna je urađenim – naglasio je Kovač. On je istakao da je firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede, “Eko gradnja” Melenci, zaista kvalitetno i vrlo ažurno obavila sve radove.

Uređen centar Novog Bečeja
Uređen centar Novog Bečeja

-Verujem da su svi Novobečejci ponosni što ove površine sada izgledaju lepo i privlačno – poručio je Kovač.

Konkurs Ministarstva privrede, naveo je on, ispratila je opština, projekat je uradila Direkcija, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine.

-Posebnu zahvalnost Novi Bečej i građani duguju, narodnom poslaniku Saši Maksimović, koji je svojim kontaktima u Ministarstvu privrede pomogao da opština dobije sredstva – izjavio je zamenik predsednika opštine.
Ovim radovima završena je kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina.Kovač kaže da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija.

Novi Bečej
Novi Bečej

-Dosta godina se ulagalo i svaki napredak se vidi. Verujem da građani pohvale ovakve aktivnosti. Takođe, smatramo da i naseljena mesta Bočar, Novo Miloševo i Kumane imaju potrebu za ovakvim i sličnim ulaganjima, i to će u narednom periodu u svakom slučaju biti jedan od prioriteta opštine – zaključio je Kovač, uz podsećanje da je ove godine novobečejska opština dobila sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM