Region

Novobečejci svoj centar uredili

NOVI BEČEJ – Najuži deo centra u Novom Bečeju, odnosno ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković, dobile su novi izgled, nakon radova kojima su kompletno rekonstruisani i uređeni trotoari, platoi i zelene površine.

 Uređenje centra Novog Bečeja
Uređenje centra Novog Bečeja

Zamenik predsednika te opštine Matija Kovač objasnio je da je polovina sredstava obezbeđena iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je republičko Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat.

-Projekat koji smo započeli početkom godine, realizovan je a Novi Bečej je zahvaljujući obezbeđenim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u centralnim ulicama Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković. To su površine koje najviše koriste sugrađani, stanovnici opštine, kao i gosti i turisti, a lokalna samouprava zadovoljna je urađenim – naglasio je Kovač. On je istakao da je firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede, “Eko gradnja” Melenci, zaista kvalitetno i vrlo ažurno obavila sve radove.

Uređen centar Novog Bečeja
Uređen centar Novog Bečeja

-Verujem da su svi Novobečejci ponosni što ove površine sada izgledaju lepo i privlačno – poručio je Kovač.

Konkurs Ministarstva privrede, naveo je on, ispratila je opština, projekat je uradila Direkcija, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine.

-Posebnu zahvalnost Novi Bečej i građani duguju, narodnom poslaniku Saši Maksimović, koji je svojim kontaktima u Ministarstvu privrede pomogao da opština dobije sredstva – izjavio je zamenik predsednika opštine.
Ovim radovima završena je kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina.Kovač kaže da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija.

Novi Bečej
Novi Bečej

-Dosta godina se ulagalo i svaki napredak se vidi. Verujem da građani pohvale ovakve aktivnosti. Takođe, smatramo da i naseljena mesta Bočar, Novo Miloševo i Kumane imaju potrebu za ovakvim i sličnim ulaganjima, i to će u narednom periodu u svakom slučaju biti jedan od prioriteta opštine – zaključio je Kovač, uz podsećanje da je ove godine novobečejska opština dobila sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.