Region

Novobečejci dobili notara

NOVI BEČEJ – Građani opštine Novi Bečej od 20. aprila zvanično imaju svog notara, odnosno javnog beležnika.

Kancelarija Dimitrija Nikolića nalazi se u blizini zgrade opštine
Kancelarija Dimitrija Nikolića nalazi se u blizini zgrade opštine

To znači da oni kojima su neophodne usluge notara više neće morati da putuju do Bečeja, kako je to do sada bio slučaj, i neće imati dodatne troškove, već će overu javnih isprava moći da završe na jednom mestu, u svojoj opštini.

Notar opštine Novi Bečej je Dimitrije Nikolić, a njegova kancelarija se nalazi u Ulici Žarka Zrenjanina bb, u neposrednoj blizini zgrade opštine, a prekoputa suda. Radno vreme kancelarije notara je radnim danima od 9 do 17 časova.

– Javni beležnik je nadležan da overava javne isprave kod ugovora o, recimo, kupoprodaji ili o poklonu, što je do sada najčešće bio slučaj. Takođe, ovde ima dosta stanovnika koji se bave poljoprivredom, a da bi ostvarili određena sredstva iz kredita, koji se dobijaju iz pokrajinskih fondova, izlazimo im u susret i radimo uslužno sačinjavanje beležničkih zapisa vezano za založne izjave – objašnjava Nikolić.

Načelnica Opštinske uprave Tamara Ivanišević očekuje da će javni beležnik imati dovoljno vremena da izađe Novobečejcima u susret, pre svega, savetodavno, kao i da će u kraćem vremenskom roku moći da overi sve izjave i dokumenta potrebna građanima.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.