Region

NOVO OSVETLjENjE U UČIONICAMA ŠTEDI STRUJU

SRPSKA CRNjA – Osnovna i srednja škola „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji je, zahvaljujući sredstvima dobijenim preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uspela da adaptira osvetljenje u objektu škole, obezbedivši na taj način kvalitetnije uslove za boravak i rad oko 750 učenika i nastavnika.

skola_srpska_crnja

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković je tokom obilaska škole naglasio da ulaganje u obrazovanje ne sme da bude zanemareno ni u  jednom segmentu, pa tako ni u delu koje se odnosi na poboljšanje energetske efikasnosti.

– S obzirom na to da svako ulaganje u obrazovanje jeste svojevrsna investicija u budućnost, ponosni smo na mogućnost da pomognemo Osnovnoj i srednjoj školi „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji da bude energetski efikasna. Naš cilj da unapredimo obrazovni sistem i da svaka škola dobije svoju priliku, kako bi deca koja pohađaju nastavu imala iste uslove, bez obzira u kom mestu žive – rekao je Malenković i dodao da svaka vojvođanska osnovna i srednja škola ima priliku da na konkursima Uprave poboljša uslove rada.

Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov, kao i direktorica škole „Đura Jakšić“ Branka Milankov, zahvalili su se Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine što je prepoznala njihove potrebe i pružila podršku u realizaciji ovog veoma značajnog projekta za Srpsku Crnju, ali i celu opštinu.

Adaptacijom osvetljenja u školi, postavljene su nove svetiljke LED tehnologije koje su uskladu sa najnovijim evropskim normama za osvetljenja učionica i kancelarija. Realizacijom ovog projekta, ukupne vrednosti 11,6 miliona dinara, energetska efikasnost objekta je podignuta na viši nivo i ostvarena je ušteda električne energije od 60 odsto.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.