Region

NOVA OPREMA U MELENAČKOJ BANjI RUSANDA

MELENCI – U Banji „Rusanda“ u Melencima danas su predstavljeni novi medicinski aparati i oprema za hidromasažni blok, čija je vrednost 4,4 miliona dinara. Oprema je nabavljena uz pomoć Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, čiji je direktor Nebojša Malenković posetio melenačku banju.

Pokrajinski funkcioneri posetili su Banju "Rusanda"
Pokrajinski funkcioneri posetili su Banju „Rusanda“

– Zahvaljujući sredstvima Fonda, nabavili smo osam novih aparata za fizikalne procedure i dve kade za hidro blok. Takođe, kupili smo i tri najmodernija kreveta za najteže bolesnike – kaže direktorka Banje „Rusanda“ dr Nada Naumović.

Po njenim rečima, banjska oprema je u proseku stara između 10 i 20 godina i iako se ona redovno servisira, ipak svaka aparatura ima rok u kom najbolje radi.

– Zahvaljujući novoj opremi, pacijentima će biti neuporedivo komfornije, a i zaposlenima će rad biti prijatniji. Ove godine planiramo kompletnu obnovu hidromasažnog bloka, a ove kade su početak – dodala je Naumović.

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričak istakla je da je obnavljanje opreme u specijalnim bolnicama za rehablitaciju, kao što je Banja „Rusanda“, izuzetno važno, jer ove ustanove pokrivaju ceo okrug, i ambulantno se u njima leče bolesnici koji nisu ležeći pacijenti, kao i deca.

– Iako su ove godine smanjena sredstva u pokrajinskom budžetu, pa i u Fondu za kapitalna ulaganja, mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, kao što smo to radili i do sada – istakao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Prošle godine Banja „Rusanda“ imala je 1.600 ležećih pacijenata i ukupno 55.862 bolnička dana. Čak 483.000 pacijenata koristilo je neku od ambulantnih usluga melenačke banje.

Podeli članak
sinovoz
FAM