Region Vesti Zrenjanin

NIS otvorio u Elemiru najsavremeniji trening centar za obuku naftaša

nis trening centar

Kompanija NIS danas je u Elemiru svečano otvorila trening centar za obuku radnika u oblasti proizvodnje nafte i gasa. U pitanju je najsavremeniji centar u regionu.

 

Kompleks trening centra opremljen je modernom opremom, sa mogućnošću izvođenja obuke u realnim uslovima, uz simulaciju svih zadataka sa kojima se naftaši suočavaju u procesu proizvodnje i transporta nafte i gasa. Osim zaposlenih u NIS-u, treninge će prolaziti i studenti i učenici fakulteta i specijalizovanih škola za zanimanja iz naftne industrije.

 

Svečanosti su, pored rukovodilaca i radnika kompanije NIS, prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, kao i predstavnici Ministarstva prosvete i obrazovnih institucija. Događaju su prisustvovali i studenti i srednjoškolci – budući naftaši.

 

U uvodnoj reči je rečeno da učionica centra ima 30 mesta, uz 15 računara i pet simulatora. Planirano je da obuke godišnje prođe 150 polaznika.

 

– Opšte je poznato da je posao naftaša izuzetno zahtevan. Mi smo svakodnevno suočeni sa raznim izazovima. Kako bismo uspeli da se sa njima izborimo, NIS je, kao jedina domaća kompanija koja se bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i gasa, rešen da za zaposlene obezbedi maksimalne uslove za obuku i edukaciju zaposlenih. I ne samo zaposlenih, već i studenata i učenika naftaških smerova. A pored efikasnosti i profesionalnosti, naročito će se insistirati na savladavanju zadataka uz maksimalnu bezbednost – naglasio je direktor proizvodnog departmana kompanije NIS Srđan Dragišić.

 

nis trening centar

 

NIS pruža podršku mladim i talentovanim ljudima

 

Obratila se i Danijela Kralus koja je od pre dva dana započela radnu karijeru u NIS-u. Ona je prethodno završila studije na Sanktpeterburškom fakultetu, na kojem je proglašena za najboljeg stranog studenta.

 

– Bila sam stipendista NIS-a, a od pre dva dana sam u kompaniji mlađi inženjer za naftna ležišta. Tokom petogodišnjih studija u Rusiji stekli smo važna iskustva i znanja. Kompanija NIS je kroz svoj odnos prema nama iskazala podršku koju pruža mladim i talentovanim ljudima. Naš povratak nakon studija u Srbiju, i mogućnost zaposlenja u našoj zemlji, sistemski je važan. I ovaj trening centar je primer sjajne podrške mladim ljudima da u praksi nadograde svoja znanja i veštine – istakla je Kralus.

 

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček istakla je ulogu Vlade Srbije i ministarstva u kojem je angažovana, u kontinuiranom razvoju obrazovnog sistema, i kroz primere trening centra u Elemiru.

 

– Zahvaljujem se kompaniji NIS i na projektu „Energija znanja“. Ponosni smo na naše studente koji su se iz Rusije vratili sa odličnim rezultatima. Ovde su dobili priliku za zaposlenje. A ovaj trening centar će biti podrška modelu dualnog obrazovanja, jer će u njemu biti moguće sticanje praktičnih znanja i veština – zaključila je Viček.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM