Region YSLAJDER

NIS GRADI POSTROJENJE, KAŽU DA NEĆE BITI OPASNO

BOKA – Odeljenje za privredni razvoj, inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine Opštine Sečanj donelo je rešenje da za projekat izgradnje postrojenja Naftne industrije Srbije, koji ova kompanija planira da gradi u selu Boka, nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu.

 

nis naftno polje

 

Radi se o postrojenju za odvajanje vodonik sulfida iz rastvorenog gasa kojim se snabdeva mala elektrana, a NIS je nosilac ovog projekta.

 

U sečanjskoj lokalnoj samoupravi navode da će postrojenje biti izgrađeno na već postojećoj lokaciji naftnog polja Boka. Parcela se nalazi u ataru i na njoj nema podignutih susednih objekata.

 

– Izgradnja postrojenja planirana je na parceli površine 51 kvadratni metar, koja se nalazi u jugoistočnom delu Boke, u radnoj zoni. Izgradnja i rad postrojenja neće imati negativan uticaj na površinske tokove i izvorište podzemnih voda. Zemljište neće biti izloženo negativnom uticaju za vreme izgradnje, kao i prilikom eksploatacije projekta, pošto se radi o savremenoj tehnologiji proizvodnje toplotne i električne energije koja je maksimalno povoljna sa stanovišta zaštite životne sredine – objašnjava rukovodilac Odeljenja Dejana Milošević u rešenju koje je potpisala.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.