Region YSLAJDER

NEODGOVORNI VLASNICI: GOVEDA PRAVE POLJSKE ŠTETE

ŽITIŠTE – U opštini Žitište počeli su rešavanje dugogodišnjeg problema sa kojim su suočeni žitelji Banatskog Karađorđeva i Novog Itebeja, zbog poljskih šteta koje im nanose goveda u vlasništvu neodgovornih vlasnika.

 

krave goveda

 

U hitno rešavanje ovog slučaja krenulo se nakon sastanka u prostorijama Opštine Žitište, kojem su prisustvovali predstavnici lokalne samuprave, Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo, odeljenja inspekcije Žitište, zatim komandir Policijske stanice, šef Odseka veterinarske inspekcije Slavka Kartal, kao i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, sa stručnim službama.

 

– Tema sastanka bili su problemi nastali nanošenjem štete građanima dva naseljena mesta od strane neodgovornih vlasnika i držalaca goveda koja nisu pod nadzorom. Tražilo se rešenje u skladu sa zakonskim normama i propisima i usaglašene su aktivnosti – kaže za portal zrenjaninski.com Snežana Vučurević.

 

U opštini Žitište ističu da su jedno grlo, koje je zatečeno na granici atara sela Banatsko Karađorđevo i Novi Itebej, već smestili po propisima. Pokušali su da nađu vlasnika, ali se on nije javljao.

 

– Mi smo oglasili prodaju tog grla, ali pošto nije bilo zainteresovanih sledi udomljavanje po propisima. O ostalih 18 grla pobrinućemo se posle završetka žetve, sve u skladu sa zakonom. Sada nam je problem što ne možemo da nađemo ni u javnom ni u privatnom sektoru firmu koja bi mogla propisno da goveda ukloni iz atara – napominje u izjavi za portal zrenjaninski.com zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža.

Podeli članak
sinovoz
FAM