Region

NEOBIČAN PREVOZ SEOSKIH MALIŠANA

BELO BLATO – Mališani iz pripremne predškolske grupe “Buba Mara” iz Belog Blata imaju mnogobrojne i različite aktivnosti u sklopu predškolskog edukativnog sadržaja.

belo-blato

Te aktivnosti su tako osmišljenje da se deca, između ostalog, upoznaju i sa nekim aspektima realnog života na selu, koji nisu u potpunosti definisani programskim sadržajima.

Mnogobrojne ekološko – edukativne aktivnosti, poput sadnje, održavanja bio – bašte, zaštite okoline, reciklaže bio – razgradivog otpada, zatim upoznavanje sa predačkim običajima i tradicijom, druženje sa životinjama, samo su neke od realnih aktivnosti sa kojima beloblatski klinci upotpunjuju svoja saznanja.

Ovih dana na red je došlo upoznavanje sa kobilom Drinom i njenim ždrebetom Ogom, i sa njihovim vlasnikom Nikolom Kalapišom, a kao nagrada za to interesovanje usledila je neobična vožnja beloblatskim ulicama. Razdragani i opušteni, vozeći se u špediteru, kao da su se vratili u neko drugo vreme. Za njihovu generaciju već pomalo zaboravljeno, ali itekako bitno. Ovu aktivnost je osmislila njihova vaspitačica Ilonka Vrška.

Podeli članak
sinovoz
FAM