Region

Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

Radove na izgradnji kanalizacije u Elemiru, u delu ulice Toze Markovića i Zdravka Čelara, danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

 

– Bilo  je zastoja u prethodne dve godine na gradnji fekalne kanalizacije u Elemiru, ali su sredstva za nastavak posla konačno obezbeđena i izvođači radova su sada na terenu. Iz gradskog budžeta obezbeđeno je osam miliona dinara, a radi se 1.400 metara kanalizacione mreže – rekao je gradonačelnik Janjić, najavljujući brzo raspisivanje javne nabake i za nastavak radova na sledećem potezu.

 

On je podsetio da je gradnja kanalizacije započeta i u drugim selima, Ečki, Melencima, Kleku, Lazarevu, Stajićevu i Lukićevu, najavivši da će dobar deo radova biti završen do kraja 2019. godine.

 

izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

 

O tehničkim detaljima više je govorio v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga.

 

– Radove izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ sa partenrom, preduzećem „Graditelj“ iz Novog Sada. Sve teče po predviđenoj dinamici, radovi se izvode na „Slivu 7“ i verujem da će biti brzo završeni. Nakon toga slede radovi na „Slivu 8“. Sada je pokrivenost kanalizacionom mrežom u naselju oko 75 posto – kaže Bodiroga.

 

Ovo je jedan od kapitalnih projekata koji se realizuje u Elemiru, istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Marko Kovačević.

 

– Naš cilj za naredni period je da se kanalizacija u potpunosti završi i da svi građani dobiju priliku da se priključe na mrežu, čime im obezbeđujemo uslove za kvalitetan život na selu – naglasio je Kovačević, podsećajući da Elemir ima samodoprinos iz kojeg se finansiraju i drugi manji projekti.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz