Region Vesti Zrenjanin

Nastavlja se gasifikacija sela na području grada Zrenjanina

gasifikacija sela

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Knićanin, gde započinju radovi na gasifikaciji ovog sela. Gasifikacija će u narednom periodu biti sprovedena u još nekoliko naselja na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Ovaj veliki investicioni poduhvat realizuje se na osnovu ugovora potpisanog prošle godine. Taj ugovor je trojni, a ugovorne strane su Grad Zrenjanin, Javno preduzeće „Srbijagas“ i firma „Bobar Beška“ iz Novog Sada. Ovo preduzeće je označeno kao strateški partner.

 

Predmet ugovora je poslovno – tehnička saradnja na gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Zrenjanina. Pri tome je „Srbijagas“ strana koja je uključena kao distributer i isporučilac prirodnog gasa i operater transportnog i distributivnog sistema. Odlukom Skupštine grada Zrenjanina usvojen je program gasifikacije i odlučeno je o izboru strateškog partnera. Istovremeno je odlučeno i da se gradonačelnik Čedomir Janjić ovlašćuje za zaključivanje ugovora.

 

Pročitajte još: Uređuje se kanalska mreža u Melencima, posao u Orlovatu već završen

 

Gradonačelnik Janjić je podsetio na činjenicu da je prilikom potpisivanja ugovora kao cilj najavljena potpuna gasifikacija svih naselja na teritoriji grada.

 

– Ovo je kapitalna investicija za Grad Zrenjanin i više od 14 miliona evra biće uloženo u gasnu infrastrukturu. Podsetio bih da se više od 30 godina nije ulagalo u gasne instalacije na teritoriji našeg grada. Zbog toga sam veoma ponosan što smo sa državom i „Srbijagasom“ ugovorili ovako značajan projekat. Po završetku ovog posla sva naseljena mesta, koja sada nemaju gas, biće gasifikovana – najavio je Janjić. Dodao je da će cena za nove priključke biti veoma popularna.

 

On je precizirao da će se oko 300 kilometara gasne mreže uraditi na teritoriji grada, do kraja ove i početkom sledeće godine.

 

– To će omogućiti mnogo bolje uslove za život meštana. Stvara se i mogućnost za potencijalna ulaganja u proizvodne pogone – naglašava Janjić.

 

gasifikacija sela

 

Priključci su dosta jeftiniji u toku izgradnje

 

Predstavnik kompanije „Bobar Beška“ Nenad Bobar je kazao da je rok za završetak radova u Knićaninu do kraja godine. U Knićaninu će biti izgrađen 21 kilometar gasne distributivne mreže, kao i merna regulaciona stanica.

 

– Za petnaestak dana počinjemo sa poslom i u Belom Blatu i Tarašu, a kasnije nastavljamo u Perlezu i Čenti. Svi građani koji žele da se priključe na mrežu mogu da se jave mesnim zajednicama, pošto je priključak u toku izgradnje jeftini u odnosu na redovnu cenu koja iznosi 110.000 dinara – naveo je Bobar.

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice „Stevan Knićanin“ Srđan Mitić ocenio je da je projekat gasifikacije od velikog značaja za ovo selo. Kako je naveo, Knićanin ima oko 1.500 stanovnika i veruje da će minimum 50 odsto njih u prvom naletu biti priključeno na gasnu mrežu.

 

– Drago mi je što je projekat počeo od Knićanina i što je Grad prepoznao potrebu da se tako nešto uradi u našem selu. Kroz našu teritoriju prolazi i glavni magistralni gasovod, a ovo je prilika da iskoristimo ono što su nam ponudili Republika i lokalna samouprava – ocenio je Mitić.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Svi građani koji žele da se priključe na mrežu mogu da se jave mesnim zajednicama, pošto je priključak u toku izgradnje jeftini u odnosu na redovnu cenu koja iznosi 110.000 dinara“ – naveo je Bobar.
  A, JA POMISLIO, DA JE SADA „PRAVI KAPITALIZAM“, DA PRODAVAC NAPRAVI MREŽU, A, KUPAC PLAĆA KUBNE METRE, KVALITETNOG GASA!!!
  1929. SABO BELA JE KROZ ELEMIR INVESTIRAO KOMPLETNU MREŽU-BANDERE I ŽICE, A, KO JE HTEO DA SE PRIKLJUČI, PLAĆAO JE TZV. „PAUŠAL“! ČAK SU I SIJALICE BILE NJEGOVE!!!
  OVAJ NAŠ JE NEKI „ČUDAN KAPITALIZAM“, PLATIŠ INVESTICIJU, KOJA, POSLE, NIJE TVOJA!!!???
  TAKO JE I ELEMIR IZGRADIO 50 KM GASNE MREŽE, SOPSTVENIM SREDSTVIMA, PA JE „PREDAO“, NE ZNAM KOME! POSEBNO, ŠTO ĆE VAM GAS PRODAVATI GRAD, JER ĆETE PLAĆATI I GRADU, JER ONI TU URAČUNAJU I POTROŠNJU NJIHOVA „TOPLANE“, KOJA IMA VELIKE GUBITKE „NA MREŽI“, TAKO DA SELA PLAĆAJU GRADU DEO GASA!!! ISTO JE BILO I SA VODOVODNOM MREŽOM, SVE SAMI INVESTIRALI, OKO 250 ONDAŠNJIH MILIONA, PA OSTALI BEZ 50 ŠAHTOVA-NISU URAĐENI-RADILO JKP ZRENJANIN I, OPET „PREDALI“, A, NOVOKNEŽEVAČKA FIRMA, „GRAĐEVINAR“, HTELA DA GA RADI, ZA 89 MILIONA DINARA!!! NARAVNO, NIJE MOGLA DA GA DOBIJE!!! TO JE ZRENJANINSKI TEREN. BLAGO NAMA!
  POTSEĆANJE IZ ELEMIRA!

sinovoz