Region Vesti Zrenjanin

Nakon praznika počinju radovi na bušenju bunara u Melencima

bušenje bunara u melencima
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Nakon prvomajskih praznika počinju radovi na bušenju bunara u Melencima, najavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina. Po završetku radova biće obezbeđena dovoljna količina vode potrebna za nesmetano vodosnabdevanje ovog sela. Biće i rešen dvomesečni problem meštana sa slabijim pritiskom vode u mreži.

 

„U martu ove godine pojavili su se problemi sa slabijim pritiskom vode u mreži u Melencima. Nakon obraćanja Saveta MZ Melenci našem preduzeću, preduzete su radnje na pronalaženju trajnog rešenja za otklanjanje ovog problema“, saopšteno je iz „Vodovoda i kanalizacije“.

 

Obavljena je reparacija jednog od šest postojećih bunara na izvorištu u Melencima i postavljene su nove pumpe. Paralelno su obavljana ispitivanja izdašnosti bunara. Utvrđeno je da postojeći bunari nemaju izdašnost, odnosno da nemaju mogućnost da obezbede potrebne količine vode za snabdevanje Melenaca. Zato je odlučeno da se obavi bušenje novog bunara u Melencima.

 

Pročitajte još: „Čistoća i zelenilo“ u ponedeljak otvara novo naplatno mesto u gradu

 

„Sve procedure su završene i nakon prvomajskih praznika počinju radovi na bušenju bunara u Melencima, čijim će se završetkom obezbediti dodatnih 10 litara vode u sekundi. Samim tim biće obezbeđena i dovoljna količina vode potrebna za nesmetano vodosnabdevanje ovog sela“, objašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalitacija“.

 

Iz ovog preduzeća apeluju na meštane Melenaca da do momenta završetka radova i puštanja bunara u rad racionalno troše vodu kako bi bila dostupna svim korisnicima u potrebnim količina za osnovne potrebe i sprovođenje mera na sprečavanju širenja koronavirusa.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz