Region

Nakon deset dana plovidbe završena je deseta regata „Vode Vojvodine“

JVP "Vode Vojvodine"
Foto: JVP "Vode Vojvodine"

Nakon deset dana plovidbe Dunavom, Tisom, te banatskim i bačkim kanalima, završena je deseta, jubilarna regata „Vode Vojvodine“, koja je trajala od 22. juna do 1. jula.

 

JVP „Vode Vojvodine“ jednom godišnje, krajem juna, organizuje regatu povodom Međunarodnog dana Dunava, kako bi se na najbolji način promovisali plovnI potencijali Vojvodine i dao podstrek razvoju nautike, nautičkog turizma i priobalja.

 

Više od osamdeset brodova, sa oko 240 članova posade, učestvovalo je u ovogodišnjoj plovidbi na kružnoj ruti Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Klek – Novi Bečej – Bečej – Srbobran – Kulpin – Novi Sad.

 

Regata „Vode Vojvodine“ izrasla je u jednu od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji i kao takva, pleni interesovanje nautičara. I ove godine, našim mornarima pridružili su se i nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije i Francuske. Među učesnicima, bilo je i četrdesetak dece školskog i predškolskog uzrasta.

 

„Ovim putem se zahvaljujemo, na saradnji i gostoprimstvu, opštinama i turističkim organizacijama Titela, Zrenjanina, Kleka, Novog Bečeja, Bečeja, Srbobrana i Kulpina, kao i Muzeju Vojvodine, koji su bili naši partneri u organizaciji regate i domaćini u deset dana plovidbe“, saopšteno je iz JVP „Vode Vojvodine“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM