Foto dana Region

Nagrada Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Elemir

Dobrovoljno vatrogasno društvo Elemir

Dobrovoljno vatrogasno društvo Elemir nagrađeno je na manifestaciji „Susreti sela Srbije“ održanoj u Banatskom Novom Selu kod Pančeva.

 

Elemirskim vatrogascima dodeljena je nagrada za primernu brigu o bezbednosti ljudi i stvari i očuvanju od nepogoda u selu. Nagradu je primio predsednik stručno tehničke službe dobrovoljnih vatrogasaca u Gradskom vatrogasnom savezu Grada Zrenjanina, Ljubomir Radulović, koji je bio dugogodišnji čelnik elemirskog DVD.

 

– Ovo je priznanje za dugogodišnji predan rad i trud svih naših članova u jednom veoma aktivnom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, koje je deo najvećeg Vatrogasnog saveza u zemlji. Mi smo ove godine imali četrdesetak ozbiljnih intervencija i odigrali smo važnu ulogu u očuvanju života i imovine, a ova nagrada je priznanje za naše angažovanje – kaže Radulović za portal zrenjaninski.com.

 

U elemirskom DVD, inače, ima tridesetak aktivnih članova a čak 15 su sa položenim stručnim ispitom i ispunjavaju uslove za rad u profesionalnim vatrogasnim jedinicama.

 

– Imamo jedno vatrogasno vozilo i solidnu opremu, a iz donacije dobili smo i tri moderna kompletna odela za ulazak u vatru, čime smo opremljeni i za najozbiljnije intervencije – napominje Radulović.

 

Vatrogasno društvo u Elemiru, inače, jedno je od najstarijih u regionu, a i šire, i postoji od 1806. godine.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Elemir

 

Podeli članak
sinovoz
FAM