Region

Nacrt budžeta opštine Novi Bečej prošao javnu raspravu

Opština Novi Bečej
Foto: Opština Novi Bečej

Nacrt budžeta opštine Novi Bečej za 2019. godinu, u kojem je planiralo nekoliko kapitalnih investicija, prošao je javnu raspravu bez većih tenzija. Javna rasprava zaključena je 13. decembra, a zahtevi građana svedeni su uglavnom na rešavanje komunalnih problema.

 

– Imamo zahteve da se asfaltira 16 ulica u gradu i u naseljenim mestima. Taj poduhvat bi koštao oko 120 milina dinara. To su ulice koje uopšte nemaju asfalt i taj problem želimo da rešimo u narednoj godini, uz podršku pokrajine. Mi smo projektno – tehničku dokumentaciju spremili, obezbeđena je i građevinska dozvola – napominje u izjavi za portal zrenjaninski.com predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

 

Budžet ove srednjobanatske opštine, inače, projektovan je na nešto više od 1,8 milijardi dinara.

 

– Od kapitalnih investicija planirali smo i postrojenje za prečišćavanje pitke vode. Tu su i rekonstrukcija i uređenje dvorca Heterlend u Bočaru, kao i izgradnju fiskulturne sale u Bočaru. Za sve te projekte urađena je projektno – tehnička dokumentacija, obezbeđene su građevinske dozvole, a i sopstvena sredstva u visini od 10 do 40 posto. Očekujemo podršku viših instanci, pokrajine i republike, kako bi realizovali ove poduhvate – napominje Maksimović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM