Region YSLAJDER

NA OBLIŽNJE JEZERO JOCA DOŠAO I PECAROŠ IZ RIMA

Luka Bacelini (Foto: Dušan Bartolović)

BELO BLATO – Jezero Joca, nedaleko od Belog Blata, postalo je poznato u celom svetu. Naime, u ovom jezeru štuka ide k’o luda, pa ne treba da čudi što na pecanje stižu ribolovci iz svih krajeva sveta.

Luka Bacelini (Foto: Dušan Bartolović)

Ekipa portala zrenjaninski.com je jednog lepog, poznog jesenjeg dana na jezeru zatekla ribolovca iz Rima, Luku Bacelinija. Luka je čuo za Jocu i za štuku i za idilu i nije mu bilo teško da se iz Rima preko Beograda zaputi u ove krajeve.

– Ovde mi je jako lepo – rekao je kratko, između dva zabacivanja, za portal zrenjaninski.com Luka Bacelini. – Priroda je fantastična, odavno nisam ovako uživao u tišini i ako još i štuka krene, mom uživanju neće biti kraja.

Jezero Joca (Foto: Dušan Bartolović)

Luka je od ranog jutra pa sve dok ne padne mrak na jezeru i neumorno peca. Na ovom jezeru, inače, sve što se upeca, vrati se u vodu, tako da će Luka svojim trofejima moći da se pohvali – fotografijama.

– Sve je više ovakvih vikend ribolovaca – kaže za portal zrenjaninski.com Milivoj Putić, zadužen za turizam na Ribnjaku “Ečka”. – Najviše nam dolaze Slovenci, ali ima i Nemaca, a evo i Italijana. Obaveste se na internetu, a posle se dobar glas daleko čuje, dodaje Putić.

Podeli članak
sinovoz
FAM