Region

NA GOSPOJINSKOM POLJO-FESTU VIŠE OD 50 IZLAGAČA

NOVI BEČEJ – U Privrednoj komori Vojvodine predstavljen je program četvrtog Gospojinskog poljo – festa, koji se, u okviru već tradicionalnih Velikogospojinskih dana, održava u Novom Bečeju od 26. do 28. avgusta.

Foto: webinfo.rs
Foto: webinfo.rs

O podršci koju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pruža ovoj manifestaciji, čiji značaj je prevazišao granice Novog Bečeja, govorio je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

– Pokrajinski sekretarijat aktivno će učestvovati na Poljo-festu i to će biti prilika da najavimo mere koje ćemo realizovati do kraja godine, zato što nova Pokrajinska vlada planira rebalans budžeta početkom septembra. Tim rebalansom predvidećemo finansijska sredstva za određene mere koje su od značaja za dalji razvoj poljoprivrede. I, naravno, da najavimo neke nove mere u budžetu za 2017. godinu – rekao je Radojević.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Nenad Katanić je kazao da je resorno ministarstvo prisutno na Poljo-festu od prve godine i odao priznanje organizatorima na tome što je svake godine sve više učesnika.

– Ministarstvo je prepoznalo bitnost takvih manifestacija, ne samo za Novi Bečej, već za ceo region. Siguran sam da će u perspektivi sačuvati poziciju sajma drugog po veličini posle Novosadskog poljoprivrednog sajma – istakao je Katanić.

O ovogodišnjem Poljo-festu i Velikogospojinskim danima govorili su u ime organizatora Matija Kovač i Novica Blažin, kao i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine koji je partner Poljo-festa.

Ovogodišnji Poljo-fest okupiće više od 50 izlagača, a pored izložene mehanizacije najvećih proizvođača iz regiona, semenske robe i sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, svaki dan će biti organizovani stručni paneli. Ove godine, održaće se i Dan stočara, kao i takmičenje u veštini upravljanja traktorom.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM