Region Vesti Zrenjanin

Mural sa likom Nikole Tesle odnedavno krasi zid osnovne škole

mural sa likom nikole tesle
Foto: Danilo Gurjanov

Mural sa likom Nikole Tesle odnedavno krasi zid Osnovne škole „Josif Marinković“ u Novom Bečeju. To je samo početak akcije ulepšavanja ovog grada.

 

U Mesnoj zajednici Novi Bečej, naime, kažu da je ovo samo prvi u nizu koraka da se zapuštene i neugledne novobečejske fasade i zdanja ukrase muralima.

 

– Već spremamo plan za iduću godinu, jer je prvi poduhvat, izrada murala sa likom velikog srpskog naučnika Nikole Tesle na zgradi osnovne škole, veoma uspešno završen. I to bez utroška nekih velikih sredstava – kaže za portal zrenjaninski.com sekretar Mesne zajednice Novi Bečej Miroslav Macura.

 

Pročitajte još: Ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud obišla grafit na Bagljašu (Foto)

 

On napominje i da je angažovanje sugrađanina Vuka Baračkova bio pun pogodak. Ovaj mladi Novobečejac je vrhunski odradio zadatak.

 

mural sa likom nikole tesle
Foto: Danilo Gurjanov

 

Nije ni čudo, jer 24-godišnji Vuk Baračkov, inače po struci dizajner odeće, za sobom ima više od decenije rada i iskustva u izradi murala.

 

– Počeo sam još u osnovnoj školi. Radio sam murale u klubovima, lokalima, restoranima, školama, pa i za pojedince… U poslednjih desetak godina uradio sam mnoštvo murala sa raznim temama i porukama, ni broja im ne znam. Ali, teme su uvek bile pozitivne. Sada sam rešio da akcenat bude na edukaciji mladih i svih onih koji malo znaju o našim istaknutim ličnostima, o nekim događajima i pojavama koje su od velike važnosti – govori Vuk za portal zrenjaninski.com.

 

On ističe da je u dosadašnjem angažovanju imao veliku podršku od sugrađana.

 

– Sledeće što bih voleo da radim je mural sa porukom da nas plastika ozbiljno ugrožava, da je pogubna za floru i faunu. Pokušaću da kontaktiram i „Nacionalnu geografiju“ kako bih dobio jaču medijsku podršku za ovaj projekat – najavljuje Vuk.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM