Region Vesti Zrenjanin

„Mrkšićevi salaši“ dobili 720.000 dinara pomoći od Opštine Žitište

lokalni ombudsman opštine žitište

Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja dobila je, od ukupno 23 poslodavca, najviše sredstava od Opštine Žitište na ime pomoći za održavanje zaposlenosti.

 

Finansijska pomoć je namenjena ugostiteljima s područja ove srednjobanatske opštine, jer je njihovo poslovanje bilo ugroženo zbog poštovanja protivepidemijskih mera.

 

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik opštine Novi Bečej poručuje građanima: Nema razloga za brigu

 

Visina jednokratne finansijske podrške iznosi 30.000 dinara za svako zaposleno lice. Pomoć opštine dobila su 23 poslodavca za 77 zaposlenih, a ukupna sredstva izdvojena za te namene su 2.310.000 dinara.

 

Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“, u okviru koje posluje i ugostiteljski objekat, dobila je p0moć od 720.000 dinara za 24 radnika.

 

Po visini odobrenih sredstava sledi „Meat and trade“ iz Žitišta, koji je za osam zaposlenih dobio 240.000 dinara. Iznos iznad 200.000 dinara dobio je još jedino ugostiteljski objekat „Vučica“ iz Banatskog Karađorđeva, kojem je za sedmoro radnika dodeljeno 210.000 dinara.

 

Ostalim ugostiteljima dodeljena su sredstva u rasponu od 30.000 do 180.000 dinara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ugostitelji koji su ostvarili pravo na subvenciju dužni su da zadrže postojeći broj radnih mesta do 30. juna ove godine za broj radnika za koje su dobili sredstva putem ovog javnog poziva, kao i da izmiruju obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.