Region Vesti Zrenjanin

Milan Solomun poklonio računar kako bi dete moglo da prati onlajn nastavu

milan solomun

Uz poruku „Širimo solidarnost“, Elemirac Milan Solomun pokrenuo je akciju obezbeđivanja računara deci iz porodica koje su socijalno ugrožene. Cilj je da se mališanima iz porodica slabijeg imovnog stanja, koji u vanrednim uslovima treba da prate nastavu onlajn, omogući nesmetano sticanje znanja.

 

Milan je pre nekoliko dana, preko društvenih mreža, uputio poziv koji glasi: „Ako neko od dece nema uslova da prati nastavu preko vibera ili preko računara, pokloniću mu računar i monitor. Dakle, poklanjam jedan računar sa monitorom, mišem i tastaturom, kao i prateće programe“. Odziv je bio veoma dobar, a već ima i dobrih vesti.

 

– Prvi komplet računar dodeljen je porodici iz Melenaca. Ostali, koji su se prijavili biće takođe zbrinuti. Moram da napomenem da je, nažalost, bilo pokušaja zloupotreba. Javljali su se ljudi koji nisu socijalno ugroženi, iako sam naglasio da se to ne radi. Ponavljam da je cilj da se pomogne porodicama koje su socijalno ugrožene i isključivo njima, jer je deci iz tih porodica podrška najpotrebnija, da bi redovno pratila nastavu – kaže Milan Solomun za portal zrenjaninski.com.

 

Pročitajte još: ŽENA ZA PET: Gorjana Ponjević Ballani – vrsna stolarka ogromnog srca!

 

Akciju je pokrenuo samostalno, ali poslednjih dana su se priključila još dva čoveka i poklonila delove, koje će Milan iskoristiti da sklopi još računara. Milan apeluje na sve prijavljene da budu strpljivi.

 

– U planu je dodela još četiri komplet računara za potrebe praćenja nastave dece iz socijalno ugroženih porodica. Takođe, biće dodeljen i jedan računar za učionicu Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ u Elemiru – ističe Milan.

 

Naš sagovornik napominje da su trenutno monitori najveći problem. On poziva i ostale meštane Elemira, koji su u mogućnosti, da u ovoj akciji pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

 

milan solomun

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz