Region YSLAJDER

MEŠTANI ŽITIŠTA DA PRIJAVE IMOVINU U RUMUNIJI

zitiste
Žitište

ŽITIŠTE – Građani opštine Žitište, koji poseduju imovinu na teritoriji Rumunije, pozvani su da je hitno prijave Odeljenju za privredu, urbanizam, putnu privredu, stambeno – komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Žitištu.

 

žitište imovinu
Žitište

 

Prijavu građani mogu podneti na propisanom obrascu, do 30. juna ove godine, do 13 časova, odnosno u svojim mesnim zajednicama do 29. juna, do 13 časova.

 

Poziv se odnosi na naše građane koji imaju imovinu u Rumuniji i koja im je oduzeta, odnosno vraćena u potpunosti ili delimično, ili nije vraćena po podnetom zahtevu. Ova akcija se sprovodi u cilju predlaganja mera za rešavanje pitanja vraćanja nacionalizovanog zemljišta između Republike Srbije i države Rumunije.

 

– Dopis Ministarstva finansija Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upućen je sa namerom da se pribave precizni podaci o imovini naših državljana u Rumuniji, broju naših građana koji su uputili zahtev za vraćanje oduzete imovine, kao i o licima i poljoprivrednom zemljištu koje je vraćeno po osnovu rumunskih propisa o denacionalizaciji. Naša država želi da pomogne svojim građanima, koji imaju imovinu u Rumuniji, a prijavljivanje je jedan od prvih koraka u tom cilju – kaže za portal zrenjaninski.com Ranko Uzelac, koji je lice za kontakt za ova pitanja u Opštini Žitište.

 

Objava i formular za prijavu objavljeni su na zvaničnom sajtu Opštine Žitište.

Podeli članak
sinovoz
FAM