Foto dana Region

MEŠTANI TARAŠA RODAMA ORGANIZOVALI DOČEK (FOTO)

TARAŠ – Meštani Taraša i učenici seoske osnovne škole priredili su u ovom selu, koje je proglašeno za Evropsko selo roda, doček rodama, što tradicionalno čine godinama unazad. Pored Prvoja, koji je prvi sleteo u Taraš, proslavi su prisustvovala još dva mužjaka bele rode – Ivica i Marko.

 

Evropsko selo roda

 

U danu koji je prethodio manifestaciji sva gnezda su obeležena metalnim tablama sa brojevima, i na svako je okačeno stiroporno crveno srce na kojima su pisana simbolična imena koja su rodama davala deca, meštani i članovi Udruženja građana „Taraške rode“. Tom prilikom bilo je obeleženo 35 gnezda, a u narednom periodu je planirano obeležavanje još pet.

 

Evropsko selo roda

 

– Poslužilo nas je lepo vreme, tako da su đaci Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa, njih 65 ukupno, zajedno sa učenicima taraške osnovne škole, mogli da uživaju u obilasku sela i razgledanju gnezda. Tom prilikom su videli kako radnici Elektrodistribucije Zrenjanin postavljaju platformu za gnezdo i prisustvovali su počasnom postavljanju simboličnog pehara od stiropora na Prvojevom gnezdu. Na peharu piše „Taraški šampion“ – kaže predsednica udruženja „Taraške rode“ Aleksandra Marovac Cucić.

 

Evropsko selo roda

 

Nakon šetnje usledile su edukativne i kreativne radionice, a zatim i dugoočekivani program u sali. U sklopu zvaničnog programa prikazan je kratak promotivni film o Tarašu i rodama. Predstavljen je rad organizacije „Čepom do osmeha“, a ono u čemu su mališani najviše uživali je bila predstava za decu, koju je omogućio sponzor ovog lepog događaja – PerSu marketi. Na kraju su podeljene zahvalnice, odnosno “ordeni za plemenitost”, zaslužnim meštanima koji su tokom prošle godine pomagali rodama.

 

Evropsko selo roda

 

Tokom događaja bila je postavljena i izložba slika, a svi gosti su mogli da uzmu promotivni materijal udruženja, kao i suvenire u obliku roda.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.