Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Meštani Mihajlova uz bogat trodnevni program obeležili slavu sela (Foto)

meštani mihajlova
Foto: Roland Farkaš

Meštani Mihajlova proteklog vikenda obeležili su slavu sela, a ove godine su, tim povodom, održani i „Miholjski susreti sela“, manifestacija koju podržava Ministarstvo za brigu o selu.

 

Trodnevni program povodom slave u Mihajlovu, selu na teritoriji grada Zrenjanina, organizovan je zahvaljujući angažovanju članova Saveta Mesne zajednice, civilnih udruženja i meštana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Organizovano posmatranje ptica u Parku prirode „Rusanda“ i na Carskoj bari

 

Udruženje žena „Eva Mihajlovo“ organizovalo je izložbu na temu tradicionalne mihajlovačke svadbe. Viktorija Guljaš je predstavila svadbene običaje starih Mihajlovčana, dok je Izabela Balint Markov pripremila zanimljivosti u vezi sa nastankom sela, a sve u obliku drveta.

 

Kako je njen rad sadržao i deo koji se odnosi na pravljenje porodičnog stabla, prisutni su na izložbi mogli da dobiju šablon i izrade svoje porodično stablo.

 

 

Kulturno-umetnički program u okviru svečanog otvaranja manifestacije ulepšali su učenici Osnovne škole „Sonja Marinković“ svojim plesovima i recitacijama na srpskom i mađarskom jeziku.

 

Članovi KUD „Jožef Atila“ su posebno obradovali meštane, a veliku pažnju privukla su braća Sabo koja sviraju na citri.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Uživali su Mihajlovčani i njihovi gosti tri dana i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Vešti kuvari su se u petak takmičili u kuvanju riblje čorbe, a u subotu u kuvanju ovčijeg paprikaša.

 

Osim domaćina, u okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su i pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina i KUD „Zavičaj“ iz Lazareva.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak