Region

Mesna zajednica donirala računarsku opremu Domu zdravlja

Dom zdravlja Novi Bečej

Nakon što je kumanačka zdravstvena ambulanta od Mesne zajednice Kumane dobila donaciju u vidu neophodne opreme i kancelarijskog nameštaja, i Dom zdravlja Novi Bečej dobio je računarsku opremu, a sredstva za njenu kupovinu, u vrednosti od pola miliona dinara, obezbedila je Mesna zajednica Novi Bečej.

 

Računare, monitore, štampače i fotokopir aparate je u ime Doma zdravlja primio vršilac dužnosti direktora ove ustanove Žarko Đorđević, dok su opremu uručili predsednik Saveta MZ Novi Bečej Milenko Garčev i njegov zamenik Vladimir Davidović.

 

– Svi znamo da je Dom zdravlja u vrlo teškoj situaciji i iskreno se nadam da će i ova donacija doprineti boljem radu ustanove. U ranijem razgovoru sa v.d. direktora dobili smo informaciju da je računarska oprema potpuno dotrajala, pa je ova donacija više nego korisna – poručio je Garčev.

 

U kojoj meri će nova oprema doprineti poboljšanju usluga koje Dom zdravlja Novi Bečej pruža svojim pacijentima, obrazložio je rukovodilac ove ustanove Žarko Đorđević.

 

– Svi smo svesni u kakvoj je situaciji Dom zdravlja unazad nekoliko godina i da smo u blokadi skoro godinu dana. Ovo je veliki pomak za nas, imajući u vidu da smo do skoro imali velikih problema sa radom na računarima, štampačima i fotokopir aparatima. Nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju sa Mesnom zajednicom Novi Bečej – poručio je Đorđević.

 

Podsetimo, računi Doma zdravlja Novi Bečej su u blokadi zbog dugovanja prema dobavljačima od skoro 138 miliona dinara, pa se obaveze prema njima izmiruju putem ugovora o asignaciji, što znači da one zavise isključivo od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz