Region YTOP

MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA I OPREME U MELENCIMA (FOTO)

Foto: Zoran Bogaroški

MELENCI – Melenačko pčelarsko društvo „Rusanda“, u nedelju, 26. marta, u centru sela, organizovalo je 3. Međunarodni sajam pčelarstva i opreme.

Foto: Zoran Bogaroški

Ovogodišnji sajam otvorio je Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a, koji je u svečanoj sali Doma kulture, izrazio zadovoljstvo što se nalazi u Melencima. On se u ime SPOS-a i u svoje lično ime zahvalio organizatorima na organizaciji jednog takvog događaja i konstatovao je da je ovogodišnji sajam nadmašio sve dosadašnje.

Foto: Zoran Bogaroški

– Mi podržavamo sve lokalne inicijative ovakvog karaktera. One su odlična prilika da pčelari razmene iskustva, da se snabdeju kvalitetnom pčelarskom opremom, ali i što je najvažnije, da se približimo i komuniciramo direktno sa potrošačima. Savez pčelarskih organizacija Srbije ima dosta problema u borbi protiv falsifikata, ali mi moramo da se izborimo za prave pčelare i za pravi kvalitetan med na tržištu – rekao je Rodoljub Živanović, obraćajući se prisutnim pčelarima.

Foto: Zoran Bogaroški

Na ovogodišnjem PČELA FESTU 2017, pored pčelara, moglo se videti mnogo proizvođača pčelarske opreme, ali i zanatlija koji se bave starim zanatima.

Treba napomenuti i da je pred zvanično otvaranje ovogodišnjeg PČELA FEST-a, održana svečana liturgija, a organizatori su se pobrinuli da počasni gosti i zvanice na centralni događaj, po starim banatskim običajima, stignu u fijakerima.

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

Foto: Zoran Bogaroški
Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz