Region Vesti Zrenjanin

Međunarodni „Pčela fest“ biće održan u nedelju u Melencima

pčela fest
Foto: Zoran Bogaroški

Međunarodni sajam pčelarstva, opreme, pčelinjih proizvoda i starih zanata pod nazivom „Pčela fest“ održaće se u nedelju, 31. marta, u Melencima.

 

Svečano otvaranje manifestacije je na centralnom trgu u Melencima od 9 časova. Pored zvanica iz naše zemlje prisustvovaće i gosti iz Rumunije, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske.

 

U programu manifestacije je prodajna izložba, a Udruženje žena „Đurđevak“ pripremiće i podeliti posetiocima krofne. Od 10 časova je tradicionalno takmičenje u brzom uvlačenju žice u ramove. Od 11 časova je priredba predškolske ustanove i dece prvog i drugog razreda Osnovne škole „Dr Boško Vrebalov“ Melenci u Kulturnom centru.

 

Kulturno umetničko društvo „Kolo“ izvešće splet igara, a potom sledi predavanje Siniše Ilinčića iz oblasti zaštite bilja. Gost iz Slovenije Tomaž Cebelček, direktor Turističke organizacije Bled, održaće kratko predavanje o apiturizmu i apikomorama, a zatim će Darko Rajić imati prezentaciju o elektronskom čipovanju košnica i mogućnosti njihovog osiguranja.

 

Organizatori manifestacije „Pčela fest“ su Društvo pčelara „Rusanda“ i MZ Melenci, uz podršku Turističke organizacije grada Zrenjanina. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

 

pčela fest
Foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM