Region YSLAJDER

MARIJEVO OSVOJILO DUPLU KRUNU NA SVETSKOM PRVENSTVU

Ekipa Marijeva

TOMAŠEVAC – Ekipa Marijeva iz Tomaševca osvojila je duplu krunu na 17. Svetskom prvenstvu u banatskim šorama, koje je prethodnih dana održano u ovom selu. Seniori Marijeva su u finalnu pobedili ekipu Čoke, a juniorska ekipa postala je svetski prvak u šorama dva dana pre seniora.

 

Ekipa Marijeva

 

U veoma napetoj i uzbudljivoj utakmici, Marijevo je u poslednjim sekundama savladalo Čoke sa 22:21. Ljubitelji banatskih šora kažu da se skoro nije videla ovako kvalitetna utakmica u kojoj su pobedili podmlađeni, ali ipak staloženiji Marijevčani.

 

Ovogodišnji finalni turnir igrao se u Tomaševcu, 24. i 25. juna, dok je juniorsko finale održano 23. juna, kada je ekipa Marijeva savladala Orlovat sa 29:8.

 

Tako su na 17. Svetskom prvenstvu i juniori i seniori iste ekipe osvojili titulu. Prošle godine šampionsku titulu ponela je ekipa Orlovata iz istoimenog sela u Banatu, nakon što je u finalu pobedila ekipu Čoke iz Tomaševca.

 

Banatske šore su sport koji donekle podseća na bejzbol. Svetsko prvenstvo održava se svake godine u Tomaševcu, a organizuje ga Društvo za očuvanje banatskih šora, uz podršku mesne zajednice.

 

U Sportskom savezu Srbije banatske šore su klasifikovane kao tradicionalni sport.

Podeli članak
sinovoz
FAM