Region YSLAJDER

LOVAČKO DRUŠTVO UZGAJA I PRODAJE FAZANE

BOKA – U Lovačkom društvu „Fazan“ iz Boke, u srednjobanatskoj opštini Sečanj, našli su način kako da obezbede novac za potrebe društva i životinja u lovištu, o kojima vode računa. Ovde se, naime, bave uzgojem fazana.

 

 

– Već 15 godina uzgajamo fazane, a od pre pet godina počeli smo i da ih prodajemo. Jedini se u srednjem Banatu bavimo uzgojem fazana. Imamo 120 koka fazanki, svaka snese u proseku 50 jaja.  Jaja prvo budu u inkubatoru, pa u valjaoniku, a pilići fazana kad se izlegu idu u specijalne kaveze sa kontrolisanom temperaturom. U kavezima budu pet nedelja, onda idu na takozvano „podivljavanje“ i posle toga spremni su za samostalni život – objašnjava za portal zrenjaninski.com Branislav Arađanski, iz Lovačkog društva „Fazan“.

 

Interesovanje za fazane je poprilično. Kupuju ih lovačka društva u Vojvodini, a deo ostane i u lovištu društva iz Boke, koje gazduje površinom od oko 8.000 hektara. Lovačko društvo „Fazan“ iz Boke ima 72 člana, a mogli bi imati i više jer je bi mnogi voleli da budu članovi ovog društva.

 

Inače, lovna sezona u punom je jeku. Lov na zeca je završen, ali slede jelen, srna i, na kraju, fazan.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz