Region Vesti Zrenjanin

Lepa vest za decu i roditelje: Vrtić u Čenti po prvi put dobio jaslenu grupu

vrtić u čenti
Foto: Grad Zrenjanin

Dečji vrtić u Čenti dobio je nov, opremljen prostor, i po prvi put je u ovom selu otvorena jaslena uzrasna grupa. Kompletno su opremljeni nova učionica, hol i sanitarni čvor u vrtiću, koji funkcioniše pri Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Čenti. U novom prostoru će boraviti blizu dvadeset mališana najmlađeg uzrasta, od jedne do tri godine, o kojima brinu dve vaspitačice.

 

Obdanište u Čenti je, inače, jedno od 14 seoskih vrtića na teritoriji grada Zrenjanina u kojima su otvorene ili će tek početi sa radom nove jaslene ili vrtićke grupe, u okviru mera populacione politike koje lokalna samouprava sprovodi u saradnji s Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Više para za rešavanje stambenog pitanja porodica sa troje ili četvoro dece

 

– Mere populacione politike koje Grad Zrenjanin sprovodi u poslednjih nekoliko godina dosta su unapređene. Pomenuću samo da smo otvorili dva nova dečja vrtića u gradu. Zahvaljujući tome nemamo liste čekanja za upis u našu predškolsku ustanovu. Kada su u pitanju sela, u planu je da otvorimo ukupno 14 novih vrtićkih i jaslenih grupa – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je, zajedno sa svojim zamenikom Sašom Santovcem, obišao vrtić u Čenti.

 

Salapura je dodao da je gradska vlast u proteklom periodu, a posebno ove godine, izdvajala velika sredstva namenjena boljem funkcionisanju osnovnih škola. Najavio je da su u narednom periodu u planu i radovi u školi u Čenti.

 

– Konkretno, govorimo o poboljšanju sistema grejanja, jer se škola greje na mazut. U toku je proces gasifikacije ovog sela. Stoga verujem da ćemo već od narednog polugodišta kotao na mazut zameniti plinskim kotlom – naglasio je Salapura.

 

vrtić u čenti
Foto: Grad Zrenjanin

 

Zlatko Bulić: Veliko olakšanje za roditelje

 

Direktor OŠ “Branko Radičević” Zlatko Bulić kazao je da je otvaranje nove grupe u vrtiću posebno značajno za roditelje koji su zaposleni, a koji su do sada bili primorani da decu uzrasta od jedne do tri godine vode u vrtiće u opštini Opovo ili nekim beogradskim opštinama.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Do sada su u našem vrtiću funkcionisale srednja i pripremno-predškolska grupa. Sada, rešenjem nadležnog pokrajinskog sekretarijata, imamo odobrenje za uzrasne grupe kompletno od jedne godine pa sve do polaska u školu – istakao je Bulić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM