Region YTOP

KUD „LALA“ OBELEŽILO SEDMOGODIŠNJICU USPEŠNOG RADA

EČKA – Kulturno – umetničko društvo „Lala“ iz Ečke obeležilo je sedmogodišnjicu uspešnog rada, svečanim koncertom pod nazivom „Okreni se moje kolo malo“, održanim u seoskom Domu kulture.

kud-ecka

Tokom koncerta, koji je trajao nešto više od sat vremena, igrači, muzičari, pevačke grupe i solisti prikazali su publici sve ono na čemu su vredno radili prethodnih meseci. Na programu su bile koreografije za koje je ovaj ansambl u 2015. i 2016. godini nagrađen srebrnim plaketama na Festivalu folklornih ansambla Vojvodine, kao i nekoliko novih koreografija, a sve to je bilo upotpunjeno izvrsnom pratnjom narodnog orkestra i autentičnim kostimom za svaku od izvedenih tačaka.

kud-ecka

Osim toga, posebnu reakciju publike izazvao je blok šaljivih pesama iz Banata u izvođenju pevačke grupe, kao i interpretacija pesme sa Kosova i narodne rumunske pesme koje je izvela solistkinja KUD-a „Lala“.

kud-ecka

– I pored teških uslova u kojima ansambl radi, na šta smo pokušavali da skrenemo pažnju, uspevamo da održimo kontinuitet našeg rada i podižemo kvalitet programa iz godine u godinu. Smatramo da je očuvanje narodne tradicije, nematerijalne kulturne baštine naših naroda, njena prezentacija publici i edukacija mladih ljudi o tome veoma značajna i zbog toga ćemo se truditi da i u narednom periodu istrajno, pošteno i sa puno entuzijazma izvršavamo ovaj zadatak – istakao je umetnički rukovodilac igračkih ansambala Zoran Tošić, koji se zahvalio svima koji su pomogli realizaciju ovog koncerta, a pre svega članovima Kulturno – umetničkog društva „Lala“, njihovim roditeljima i prijateljima ansambla.

Podeli članak
sinovoz
FAM