Region Vesti Zrenjanin

KUD “Lala” iz Ečke dobilo još jedno priznanje u godini jubileja (Foto)

kud lala

Stariji dečiji ansambl Kulturno – umetničkog društva “Lala” iz Ečke učestvovao je na 58. Pokrajinskom festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji se tradicionalno održava u Bačkoj Topoli. Festival je organizovao Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

 

Na ovom događaju učestvovalo je 21 kulturno – umetničko društvo, koje su predložili selektori festivala nakon održanih opštinskih i zonskih smotri širom Vojvodine.

 

– Naš ansambl imao je tu čast da se i ove godine nađe u ovoj konkurenciji i prema ocenama stručnog petočlanog žirija zasluži jednu od srebrnih plaketa. Za naš mali ansambl svakako je veliki uspeh uopšte ostvariti pravo i biti predložen za učešće na ovom festivalu. To dokazuje da smo uspeli da ostvarimo kontinuitet kvaliteta rada sa decom – kaže predsednica ansambla i KUD “Lala” Slavica Labinjan.

 

Pročitajte još: Skulpture u glini predstavljene u okviru izložbe „Terra Youth“ (Foto)

 

Ona je ponosna na devojčice i dečake iz ansambla koji su vredno radili tokom cele godine, ali i na celu ekipu koja je bila uz njih.

 

– Ove godine predstavili smo se igrama Donje Jasenice, u koreografiji Zorana Tošiča, našeg umetničkog rukovodioca. Nastupili smo uz pratnju orkestra pod rukovodstvom Vukašina Sofejovića – navodi Labinjan.

 

KUD “Lala”, inače, ove godine obeležava mali jubilej – deceniju postojanja. Već sada članovi polako pripremaju novi program kojim će obeležiti prvih deset godina rada. Planiraju da ga predstave publici početkom nove koncertne sezone, odnosno početkom jeseni.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM