Region Vesti Zrenjanin

Krave ponovo zavadile selo: Deo meštana blokirao prolaz do pašnjaka

krave u elemiru

Prvog ovogodišnjeg dana kada su krave iz elemirskih domaćinstava krenule na pašu, odnosno na pašnjak koji se nalazi izvan sela, dočekala ih je blokada na kraju Elemira.

 

Naime, Elemirci koji stanuju u delu sela kroz koji krave treba da prođu do pašnjaka, nisu im dozvolili prolaz. Stoga je čoban, posle nekoliko sati, stoku vratio gazdama u štale. Ovo nije prvi put da se spore meštani i stočari, a sukob zbog prolaska eskalira na svakih nekoliko godina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Inspekcija privremeno zabranila rad kineske fabrike za reciklažu

 

– Jutros meštani dela Elemira nisu dozvolili kravama da prođu do pašnjaka. Pozvali smo policiju, komunalnu inspekciju i komunalnu policiju i pokušavamo da problem rešimo tako da tim rešenjem budu svi zadovoljni – rekao je za portal zrenjaninski.com predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

 

Pregovori, koji su trajali na mestu gde su krave zaustavljene, nisu doveli do rezultata, pa su krave vraćene u štale. Ipak, zakazan je novi sastanak dela nezadovoljnih meštana i stočara. Sastanku će prisustvovati i komunalni inspektori, jer očigledno u ovom sporu ima posla i za njih.

 

krave u elemiru

 

Krave do pašnjaka da idu drugim putem

 

Kako portal zrenjaninski.com saznaje, rešenje bi moglo biti u tome da krave do pašnjaka idu nekim drugim putem, ali i da se za čuvanje krava angažuje više čobana, s obzirom na to da je trenutno aktivan samo jedan.

 

„Gradska odluka postoji, ona uređuje i prolaz životinja kroz selo, ali i broj ljudi koji će ih sprovesti kroz naseljeno mesto i čuvati na pašnjaku. Kako ovo nije prvi spor u Elemiru, pretpostavljamo da će do nekog rešenja morati da dođe. Bude mir nekoliko godina, a onda se duhovi ponovo uznemire, pa sve ispočetka“, kažu nam pojedini Elemirci.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Da će se u rešavanje spora aktivno uključiti i komunalna inspekcija i da će prisustvovati predstojećem sastanku, potvrdio nam je i načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi Zrenjanina Milan Jovanov.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM