Region

Kovač: Bićemo najčistija opština u Srbiji

NOVI BEČEJ – U velikom prolećnom čišćenju opštine Novi Bečej, koje je organizovano tokom proteklog vikenda, učestvovalo je oko 500 građana.

Ciscenje_Novi_Becej
Prema rečima zamenika predsednika te opštine Matije Kovača, skupljeno je oko 400 velikih kesa smeća, a očišćene su ulice, obodi naselja, obale reke, zelene površine.

„U drugoj fazi ostaje da mašinskim radovima uklonimo nekoliko mini deponija, a potom ćemo krenuti u atare, gde ćemo skupljati bačenu ambalažu“, rekao je Kovač.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u akciji i objasnio da su joj se, sem opštinskih nadležnih preduzeća, pridružili i učenici, sve mesne zajednice i organizacije.

Kovač je najavio da lokalna samouprava namerava da krajem maja postavi tablu kojom će se svi posetioci Novog Bečeja informisati da je to najčistija opština u Srbiji.

Na pitanje da li su se i najveći zagađivači u Novom Bečeju pridružili akciji čišćenja, zamenik predsednika opštine je odgovorio da nisu. On je, međutim, najavio pojačane aktivnosti kada je u pitanju kontrola zagađivanja životne sredine.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je u prethodnom periodu uradila velik posao u sadnji vetrozaštitnog pojasa u svim naseljenim mestima opštine. Kovač je najavio da će se takve aktivnosti nastaviti kroz konkurisanje za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.