Region

Komunalni inspektor u opštini Nova Crnja podneo 128 prekršajnih naloga

komunalni inspektor u opštini nova crnja

Komunalni inspektor u opštini Nova Crnja Sava Pribišić prošle godine je Prekršajnom sudu u Kikindi podneo 128 prekršajnih naloga. Prekršajni nalozi su podneti protiv građana koji ispred svojih placeva i kuća nisu redovno održavali komunalnu higijenu, odnosno kosili travu.

 

U izveštaju o radu, koji je Pribišić podneo lokalnoj samoupravi, navodi se da je od ovog broja njih četrdeset i dvoje kažnjeno od strane Prekršajnog suda novčanom kaznom od 5.000 dinara. Njih sedamnaestoro je kažnjeno sa 10.000 dinara. Istovremeno, protiv 13 lica je postupak obustavljen. Izvestan broj njih je umro u vreme trajanja postupka, dok ostali prekršajni nalozi još uvek nisu rešeni.

 

– Prošlu godinu obeležilo je i preventivno delovanje na terenu, po pozivu sekretara mesnih zajednica. Pozivi su stizali zbog nepokošene trave, deponovanog građevinskog materijala i ostavljanja poljoprivredne mehanizacije na ulici. Obišao sam i opomenuo čak 78 subjekata koji su nakon ostavljenog roka od pet dana postupili po usmenom nalogu. U tom slučaju nije bilo nikakve represije ni kazne. To smatram svojim ličnim uspehom jer, uostalom, cilj inspektora i nije izricanje kazni, nego prevencija i edukacija građana – navodi Pribišić.

 

On ističe da je u 2018. bio posvećen i neposrednom radu na terenu po pozivu stranaka, radi rešavanja međusobnih sporova kojih je prošle godine bilo ukupno 38.

 

Pribišić je, ujedno, podneo i godišnji plan rada za 2019. U njemu se navodi da će komunalna inspekcija sprovoditi plan inspekcijskog nadzora na celokupnoj teritoriji opštine Nova Crnja, koja obuhvata šest naseljenih mesta.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM