Region YSLAJDER

KOME DATI NA UPRAVLJANJE ČENĆANSKA JEZERA

ČENTA – Čenćani baš nemaju sreće sa svojim jezerima. I ovog leta jezera su uglavnom neuređena, a mladi Čenćani samo su malo pokupili đubre i raskrčili korov ne bi li stigli do vode.

 

čenćanska jezera

 

– Čenćanska jezera su na upravljanje poverena zrenjaninskom Turističkom centru – kaže Dušan Vučetić, sekretar Mesne zajednice. – To se nije pokazalo kao najbolje rešenje, mada moram da priznam da ni Turistički centar nije bio oduševljen što su mu jezera pripala. Praktično ništa nije rađeno poslednjih nekoliko godina i jezera su u dosta lošem stanju, kaže Vučetić.

 

U selu smatraju da bi najefikasnije rešenje bilo da se Čenćanska jezera povere mesnom Turističkom centru, kao i civilnim organizacijama.

 

Čenćanska jezera nekada su bila omiljeno kupalište ne samo meštana Čente i okolnih sela, nego su se vikendom u njima kupali i Zrenjaninci i Beograđani. Odavno nije tako, ali jezera su tu. Možda će otvaranje ekskluzivnog turističko – ugostiteljskog kompleksa na prostoru bivše crpne stanice skrenuti pažnju na pravi biser – Čenćanska jezera.

Podeli članak
sinovoz
FAM