Region

KOJI POSLOVI SLEDE PO SELIMA

ZRENjANIN – Zahvaljujući projektu „Participativno budžetiranje“ u svim selima na području grada Zrenjanina u ovoj godini biće urađeno nešto što su meštani izabrali kao najvažnije.

Za meštane Ečke najvažniji kišni kanali
Za meštane Ečke najvažniji kišni kanali

Žitelji su predlagali i glasali, a kad su glasovi sabrani, izdvojeni su projekti koji će iz gradskog budžeta biti realizovani. Ako bi se po izglasanim projektima sudilo, najveći problem u selima su neuređeni domovi kulture i nedovoljan broj dečjih igrališta. Ali, krenimo redom.

Arađani su se odlučili za sanaciju zgrade i rekonstrukciju ograde na stadionu, a u Banatskom Despotovcu će biti uređen centar sela, postavljanjem mobilijara i zelenila. Beloblaćani su smatrali da im je najvažnija rekonstrukcija Doma kulture, a Botošani postavljanje tribina na fudbalskom igralištu.

Elemirci će dobiti dečije igralište, dok je za Ečane najvažnije da im se iskopaju kišni kanali. U Jankovom Mostu biće uređeno kupalište, kao i u Knićaninu – jednima na Begeju, drugima na Tisi. Za građane Kleka najvažnije je postavljanje video nadzora u centru i na prilazima mestu. U Lazarevu će biti uređen park i izgrađeno dečje igralište. Za meštane Lukinog Sela najveći problem je uređenje sanitarnog čvora na mesnom groblju, pa će to biti i urađeno.

Meštani Lukićeva zahvaljujući ovom projektu saniraće spomenik Veljku Lukiću – Kurjaku, a Melenčani će urediti školsko dvorište.U Mihajlovu će biti obnovljen pod i postavljena nova bina u domu, a Orlovaćani će sanirati diskoteku. Perležani se se odlučili za izgradnju dečjeg igrališta, dok će Stajićevo rekonstruisati prostorije izviđačkog odreda i kluba roditelja. Tarašani će uraditi projekat za plažu, Tomaševčani opremiti Edukativni centar, a Farkaždinci su kao najvažnije izabrali sanaciju prostorija mesne zajednice.

Čenćanima je najvažnije uređenje dela Doma kulture i pozornice. Zlatica će dobiti pešačku stazu u naselju od autobuske do železničke stanice. Mužljanci su odlučili da asfaltiraju dvorište stare „Piroš čizme“ i da asfaltom presvuku rukometno igralište na stadionu „Lehela“.

Projekat „Participativno budžetiranje“ zajedno sprovode Grad Zrenjanin, BIRN i NALED, uz podršku Evropske unije, a cilj mu je da se građani što više uključe u detektovanje i rešavanje problema u lokalnoj zajednici.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • mene samo interesuje koje na bagljas sklonio kod poste postanske sanduke da nemas gde da bacis pismo hvala

  • mene samo interesuje koje na bagljas sklonio kod poste postanske sanduke da nemas gde da bacis pismo hvala

  • Mogki bi ulicu da mi asvaltirate u Ecki ulica libertatea jos uvek je kaldrma kao iz drugog sveckog rata.

  • Mogki bi ulicu da mi asvaltirate u Ecki ulica libertatea jos uvek je kaldrma kao iz drugog sveckog rata.

sinovoz