Region

KAŠTEL U SRPSKOJ CRNJI DOBIO NOVOG GAZDU

nova crnja
Nova Crnja

SRPSKA CRNJA – Dvorac Nojhauzen u Srpskoj Crnji dobio je novog zakupca. Kako smo saznali od Gorana Lakića, člana opštinske Komisije za javnu imovinu, u narednih 20 godina Kaštelom će upravljati preduzeće „Varvaro“ iz Temišvara.

Dvorac Nojhauzen
Dvorac Nojhauzen

– Na konkurs je stigla samo ponuda ovog temišvarskog preduzeća koje ima registrovanu firmu i u Srbiji, i bavi se turizmom i ugostiteljstvom – kaže Lakić. – Ovih dana počinju radovi na renoviranju, pa se očekuje da uskoro Kaštel otvori vrata za posetioce i goste.

Početna cena zakupa bila je 5.000 evra na godišnjem nivou, a zakupnina se plaća unapred za narednu godinu. Opština, inače vlasnik ovog velelepnog objekta, osim dvorca, koji se prostire na površini od 6 ari i 20 kvadratnih metara, u zakup izdaje i pomoćnu zgradu, ukupne površine 4 ara i 66 kvadrata.

Inače, dvorac Nojhauzen, još 2010. na period od deset godina, zakupio je hrvatski preduzetnik i strastveni lovac Radovan Tumpa, koji je u renoviranje i opremanje objekta uložio pozamašnu sumu novca. Tumpa je imao planove da od dvorca stvori luksuzni turističko – ugostiteljski i poslovni objekat otvorenog tipa za nešto zahtevniju klijentelu, ali i za lovce, kojima i sam pripada. Od planova očigledno nije bilo ništa pa je 2015. godine ugovor raskinut.

– Nije to bio dobar biznis plan, kažu upućeni.

Bilo kako bilo, novi zakupci valjda imaju bolji plan kada su se odlučili za zakup na dve decenije. Kako se Kaštel nalazi na samoj granici sa Rumunijom, pretpostavka je da računaju na klijentelu iz susedne države.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM