Region YSLAJDER

KAKO IZBEĆI PRAZNIČNE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

BEOGRAD – Kao i svake godine, carinska služba pojačava svoje aktivnosti na graničnim prelazima u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju Uprave carina, dostavljenom redakciji informativnog portala zrenjaninski.com.

 

 

Kako se zbog velikog priliva putnika koji dolaze u Srbiju, ili kroz nju prolaze, može očekivati stvaranje gužvi, preduzete su sve neophodne mere kako do nepotrebnih zastoja ne bi došlo.

 

Na najprometnijim prelazima, poput Horgoša, Gradine i Batrovaca, smene će biti pojačane, a otvorene su i sve raspoložive trake, kako za putnički tako i za autobuski saobraćaj.

 

Srbija je tranzitna zemlja kroz koju pored naših ljudi prolaze i državljani drugih zemalja, poput Turske i Bugarske, te se putnicima preporučuje da, ukoliko je to moguće, izbegavaju najfrekventnije prelaze.

 

Savet putnicima je da koriste alternativne prelaze za Horgoš – Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Kelebija, za Batrovce – Šid, dok se u slučaju Preševa kao alternativa najčešće koristi Prohor Pčinjski.

 

„Od carinika se zahteva profesionalan i prijatan odnos prema putnicima i efikasno obavljanje posla kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, što ne znači da kontrola robe i sprečavanje zloupotreba ne ostaju prioritet ove službe“, poručuju iz Uprave carina.

 

praznične gužve

 

Na sajtu Uprave carina nalaze se najvažnije informacije u vezi ličnog prtljaga, iznosa i unosa novca, kućnih ljubimaca, kao i pravila pri unosu kupljenih stvari u inostranstvu o čemu bi putnici trebalo na vreme da se informišu.

 

Trenutna situacija je takva da zadržavanja traju najviše do pola sata.

 

Srećne praznike želi vam Uprava carina!

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz