Region Vesti Zrenjanin

KAD TISA CVETA: Narednog vikenda najromantičnija manifestacija (Video)

kad tisa cveta

Pod sloganom „Tisa cveta i ovog leta“, na obali Tise, u Novom Bečeju, od 7. do 9. juna okupiće se svi ljubitelji prirodnog fenomena cvetanja reke, romantike i dobrog provoda.

 

Kao i prethodnih godina, legendu o tome da cvetanje Tise pomaže u ostvarivanju ljubavnih želja, puštanjem ljubavnih svećica na liciderskom srcu, proveriće mnogobrojni posetioci manifestacije „Kad Tisa cveta“.

 

Romantična Etno ulica, vožnja karucama, čamcima i brodićima po Tisi tokom njenog cvetanja, samo su deo doživljaja koji organizatori ove manifestacije pružaju svojim gostima. Ove godine svi koji dođu moći će da se oprobaju i u jahanju novobečejskih ždrebaca, jer je u ponudi i škola jahanja.

 

Najveću pažnju ljubitelja romantike i dobrog provoda ipak privlače večernji rok koncerti i vatreni performansi na vodi.

 

Ono iz čega je ova najromantičnija manifestacija na ovim prostorima proizašla je, u stvari, prirodni fenomen cvetanja reke. Pored Tise, samo se još na reci Jang Cek Jang može videti kako vodeni insekt, koji je tri godine živeo u mulju, izranja na površinu vode da bi u toku jednog dana produžio vrstu i u sumrak pao mrtav na površinu. Zato što od njegovih tananih krila reka izgleda kao da je posuta cvećem, ovaj insekt je kod nas dobio naziv Tiski cvet.

 

Legenda o ispunjavanju ljubavnih želja, romantika i adrenalin koji prate ovu manifestaciju učinili su da ovo postane najomiljenija destinacija parova koji proslavljaju svoje ljubavne jubileje. Tako će se na obali ispred tiskih čardi ove godine, u subotu, 8. juna, odigrati i venčanje para koji je u svoju romansu utkao i priču o Tiskom cvetu i legendi koja ga slavi.

 

Program:

 

Petak, 7. jun

 

17 – 21h Tisa cveta i ovog leta  – Rađanje tiskog cveta

18h Etno ulica

21.30h Koncert na vodi

22h Performans na vodi

22.30h Nastavak koncerta – Žurka se nastavlja dok se želje ne ispune

 

Subota, 8. jun

 

17 – 21h Tisa cveta i ovog leta – Rađanje tiskog cveta

18h Etno ulica

21.30h Koncert na vodi

22h Performans na vodi

22.30h Nastavak koncerta – Žurka se nastavlja dok se želje ne ispune

 

Nedelja, 9. jun

 

16h Revijalno puštanje zmajeva

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM