Region

Još jedno selo na području Zrenjanina moglo bi da dobije javnu česmu

Perlez

Perlez bi uskoro mogao da dobije javnu česmu. Kako portal zrenjaninski.com saznaje, pregovori su već poodmakli, a radovi na izgradnji javne česme uskoro bi mogli da počnu. To će rešiti problem zdrave pijaće vode u ovom selu.

 

– Dobra okolnost je što imamo objekat u centru sela u našem vlasništvu, pa ćemo izbeći silnu papirologiju – kaže Miloš Minić, sekretar Mesne zajednice Perlez. – Aparatura za prečišćavanje nalazila bi se u objektu, a slavine spolja, pa bi Perležani mogli da se na ovaj način snabdeju vodom za piće i kuvanje, ističe Minić.

 

Ne samo što bi Perlez uskoro mogao da dobije zdravu pijaću vodu nego će biti i čistiji.

 

Selo od pre nekoliko dana, naime, ponovo ima komunalnog radnika. Ovo mesto, sa mnogo javnih površina, godinama je muku mučilo jer su dva komunalna radnika, pre izvesnog vremena, prestala da rade.

 

– Komunalni radnik zadužen je za održavanje čistoće javnih površina u centru sela, parka, za sitnije popravke, i sigurno je da će nam dobro doći – navodi Minić.

 

U poslednje vreme učestala je pojava da meštani ispred svojih kuća seku drveće ili sade nešto što baš nije najzgodnije za javne površine. Gradskom odlukom tako nešto nije dozvoljeno.

 

– Gradska odluka se mora poštovati, jer ona važi i za selo – upozorava Minić. – Obaveza svakog je da pre nego što krene da seče zatraži saglasnost od mesne zajednice.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „To će rešiti problem zdrave pijaće vode u ovom selu.“
  A, KAKO ĆE BITI ELIMINISAN ARSEN, ZBOG KOJEG JE NAŠA VODA „NEISPRAVNA ZA PIĆE“!!!???
  OBJASNITE STANOVNIŠTVU, KAKO SE VODA PREČIŠĆAVA OD ARSENA, PA ONDA KUPUJTE OVAKVA POSTROJENJA!
  ARSEN I DALJE OSTAJE U TOJ „PREČIŠĆENOJ VODI“!
  GDE SE ODLAŽE „OTPAD OD PREČIŠĆAVANJA“!?
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM