Region

Jača protivgradna odbrana

NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej je saopštila da je preduzela sve mere kako bi se zaštitila od gradonosnih oblaka, iako to nije u njenoj, nego u nadležnosti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Strelcima će biti povećana nadoknada
Strelcima će biti povećana nadoknada

Predsednik opštine Saša Šućurović je na sednici Opštinskog veća rekao da na području Novog Bečeja ima devet raketnih stanica i da je lokalna samouprava odlučila da ih opremi dodatnim raketama koje služe za razbijanje gradonosnih oblaka.

– Po zakonu, svaka stanica bi trebalo da ima od tri do pet raketa, a posle naše odluke raketne stanice u novobečejskoj opštini će ih imati između pet i sedam – istakao je Šućurović i dodao da će protivgradnim strelcima, koji za ovaj posao dobijaju mesečnu nadoknadu od 2.000 dinara, one biti povećane.

Šućurović je podsetio da je ova srednjobanatska opština prošle godine, kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave, bila i više nego spremna da se suoči sa vremenskim nepogodama.

– Kada smo sredili situaciju na našoj teritoriji, među prvima smo pomogli Krupnju i Ljuboviji, kao i drugim mestima kojima je pomoć bila potrebna – istakao je Šućurović i konstatovao da opštinski Štab za vanredne situacije dobro funkcioniše.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz