Region

IZGRADNJA NOVE TRAFO STANICE

NOVI BEČEJ – Direktor novobečejskog ogranka EPS distribucije Stevica Cigulov i predsednik opštine Saša Šućurović potpisali su sporazum o zajedničkom finasiranju izgradnje stubne trafo stanice na ulazu u Novi Bečej, koja će poslužiti za napajanje stambenih objekata, ali i raskrsnice sa kružnim tokom, čija je priprema u toku.

ugovor_novi_becej

– Izgradnja transformatorske stanice prvenstveno je važna zbog buduće raskrsnice, a pored toga biće stvorena mogućnost novih tehnoloških rešenja za dalji razvoj elektroenergetskog sistema, s obzirom na blizinu brane na kojoj je moguće izgraditi hidrocentralu – objasnio je Šućurović.

On je dodao da u ovom slučaju postoji veliki javni interes, jer će zahvaljujući trafo stanici biti obezbeđeno električno napajanje ovog dela opštine koji ima značajno mesto zbog svog geografskog položaja i razvojnih mogućnosti za celu lokalnu samoupravu.

Predviđeno je da radovi budu obavljeni u naredna tri meseca, a opština Novi Bečej je spremna da izdvoji polovinu sume, odnosno 3,2 miliona dinara, koliko će uložiti i EPS distribucija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.