Region YSLAJDER

IZGRADNJA KAMP NASELJA DOVEDENA U PITANJE, EVO I ZAŠTO

Predviđeni izgled kamp naselja

NOVI BEČEJ – Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Novi Bečej, koju je obeležila žučna rasprava između odbornika iz redova vlasti i opozicije, jedno od pitanja koje je potegnuto u ovoj polemici bila je izgradnja kamp naselja na obali Tise.

Predviđeni izgled kamp naselja
Predviđeni izgled kamp naselja

Prethodna lokalna vlast ovo je predstavila kao jedan od velikih projekata, značajnih za razvoj novobečejskog turizma, ali se nije odmaklo dalje od ideje. Lokalna samouprava, dok je na njenom čelu bio Saša Šućurović, svojevremeno je obnarodovala da je ovdašnja Turistička organizacija aplicirala kod Ministarstva za turizam, trgovinu i telekomunikacije sa projektom izgradnje kampa i da su u Republici prepoznali njegov potencijal i idejno rešenje.

Međutim, aktuelni predsednik opštine Saša Maksimović je na poslednjoj sednici Skupštine opštine rekao da se nije sasvim odustalo od kampa, ali da postoje problemi jer lokacija predviđena za izgradnju tog naselja predstavlja plavno područje, te da nadležno ministarstvo ne odobrava ovakav projekat.

– Projekat je zamišljen ambiciozno, a problem je što je predviđena izgradnja kamp naselja na plavnom području, odnosno nebranjenom delu Tise. Ta lokacija se, inače, nalazi u blizini centra Novog Bečeja. Nije obezbeđena ni građevinska dozvola, iako je, uprkos tome, raspisivana javna nabavka – rekao je za portal zrenjaninski.com izvor iz opštinske uprave, dodajući da se traži model kako da ovo pitanje bude rešeno.

Za sada je, ipak, nemoguće prognozirati da li će se nastaviti sa realizacijom projekta, uz promenu lokacije za izgradnju, ili će se od njega u potpunosti odustati.

Kako je ranije predviđeno, pored parcela za luksuzne kamp prikolice i šatore, na ovom mestu bi se našao i niz rekreativnih i sportskih terena. Zamišljena je i izgradnja bungalova za smeštaj, pošto Novi Bečej zaista ima problem sa kvalitetnim smeštajem.

Već na samom početku promocije ovog kampa počele su se javljati i neke nove ideje, pa je tako opština Straža iz Slovenije omogućila kontakt sa firmom „Adria“, koja je najveći proizvođač kamperske opreme i kamp prikolica u ovom delu Evrope. Preduzeće je izrazilo spremnost da zajedno sa ovom banatskom opštinom investira u ovaj projekat i da kamp u Novom Bečeju postavi na evropsku rutu kampera, kako bi što bolje popunili te kapacitete.

Da li se razmišljalo o tome da bi sva ta ulaganja mogla da odnese jedna ozbiljnija poplava, ukoliko bi zadesila pomenuto područje, to je sada već drugo pitanje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz