Region

IZABRAN PREDSEDNIK OPŠTINE NOVA CRNJA

Pera Milankov
Pera Milankov

NOVA CRNJA – Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Nova Crnja nije bilo mnogo uzbuđenja, za novog – starog predsednika opštine izabran je Pera Milankov, i to po treći put, a Srpska napredna stranka, čiji je on novi član, držaće sve poluge vlasti.

Novu vladajuću koaliciju čine SNS, koja je od juče, uz svojih sedam odbornika, jača za Peru Milankova i još osam odbornika sa liste Grupa građana “Pera Milankov”.

– Formirali smo i odborničku grupu SNS u kojoj je 16 odbornika, a u vladajućoj koaliciji su i dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara. U opoziciji su pet odbornika Socijalističke partije Srbije i dva iz Demokratske stranke – kaže novoizabrani predsednik opštine Pera Milankov.

Njegov zamenik biće Dragan Obrenović, predsednica Skupštine opštine biće Danica Stričević, a njen zamenik Atila Đerman. Bitna izmena je smanjenje broja većnika sa 11 na sedam, a u sastavu veća je šestoro pripadnika SNS i jedan iz SVM.

– Smatram da je ispoštovana volja građana opštine Nova Crnja jer je grupacija koja čini vlast dobila gotovo sedamdeset posto glasova na izborima. Srpska napredna stranka pobednik je i na republičkim i pokrajinskim izborima, što je takođe saglasno volji građana a bitno je za prohodnost naše lokalne samouprave prema višim instancama vlasti – napominje Milankov, koji je prvi put biran za čelnika ove srednjobanaske opštine još 2008. godine.

Podeli članak
sinovoz
FAM