Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Humanitarno veče posvećeno najmlađima održano u Banji Rusanda (Foto)

humanitarno veče

Srpska pravoslavna crkvena opština Melenci i Crkvena omladinska organizacija „Sveti Sava“ organizovali su humanitarno veče posvećeno najmlađima. Ovaj događaj upriličen je u Banji Rusanda u Melencima.

 

– Došli smo na ideju da lansiramo projekat pod nazivom „Srboljupče“. Osnovna ideja bila nam je da animiramo naše najmlađe naraštaje. Hoćemo da kroz smeh, igru i veselje pokušamo da ih odvratimo od virtuelnog života kom su sve više izloženi. Projekat je naišao na odličan odziv kod ljudi, te smo stoga i snimili prvu emisiju, a potom i drugu, treću… – kažu organizatori ovog događaja.

 

Cilj projekta je da se kroz igru i smeh naši najmlađi vrate pravim vrednostima.

 

– Želja nam je da spoznaju običaje svoje vere i naroda i da na taj način postanu bolji ljudi na čast roditeljima i otadžbini. Protekle subote, s tim u vezi, organizovali smo humanitarno veče. Sav novac od ulaznica i tombole biće uplaćen na račun preko kog ćemo da kupimo opremu deci. Tim novcem ćemo im otvoriti i studio kako bi i dalje nastavili da snimaju emisije, da podstiču svoje vršnjake pravim vrednostima i načelima pravoslavlja – saopštavaju organizatori.

 

Nasmejani učesnici događaja ovom prilikom su se družili i igrali, a najsrećniji su osvojili i simbolične poklone. Bilo je tu maski za telefone, zvučnika, kačketa i majica sa znakom „Srboljupčeta“.

 

– Želimo da se zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli da se ovakvo veče ostvari. U planu nam je još nekoliko ovakvih druženja, a novac ćemo usmeriti ka onima kojima je najpotrebniji – socijalno ugroženim sugrađanima – kažu u Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Melenci i Crkvenoj omladinskoj organizaciji „Sveti Sava“.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM