Region Vesti Zrenjanin

Granični prelaz Jaša Tomić ove godine gotovo da nije ni radio

granični prelaz jaša tomić
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Za srpsko-rumunski granični prelaz Jaša Tomić – Fenj ova godina je, zbog pandemije koronavirusa, bila za zaborav. Rampa je, naime, spuštena 12. marta i prelaz više nije otvaran.

 

„Granični prelaz Jaša Tomić, zbog pandemije izazvane koronavirusom, zatvoren je za promet vozila i putnika od 12. marta. Od početka godine do 12. marta na ovom graničnom prelazu evidentirano je 25.370 putnika i 8.900 vozila. Poređenja radi, tokom 2019. godine ovaj prelaz prešlo je 146.794 putnika i 46.886 vozila“, kažu za portal zrenjaninski.com u Upravi carina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Carinarnica Zrenjanin naplatila dažbine u iznosu od 9,3 milijarde dinara

 

Iz navedenih brojki uočljiva je puna ekspanzija ovog graničnog prelaza u 2019. i ogroman pad u godini na izmaku, jer je broj putnika i vozila gotovo šestostruko manji. Tokom prošle godine, inače, na ovom prelazu sprečeno je krijumčarenje 4.800 komada cigareta, 1.066 grama marihuane i manja količina amfetamina u prahu. U ovoj godini, odnosno u prva dva i po meseca rada prelaza, nije bilo pokušaja krijumčarenja.

 

Granični prelaz Jaša Tomić – Fenj prekategorisan je u međunarodni i otvoren je 2014. godine. On se nalazi na trasi najkraće drumske veze između Novog Sada, odnosno Zrenjanina, i Temišvara na rumunskoj strani.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM